Samandağ, tek yürek oldu

12 Mart Pazartesi gecesi, Samandağ ilçe merkezindeki 75. Yıl Parkı yakınlarında polis tarafından ‘DUR’ ihtarına uymayarak kaçtığı gerekçesiyle açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Güven Oğurel(24), on binlerin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.


Oğurel’in cenazesi, dün saat 14:00’te Hastane Caddesi’ndeki evinden alınarak, alkış, slogan ve protestolarla Çiğdede Mahallesi Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Cenazeye; Oğurel’in ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Belediye Başkanı Mithat Nehir, eski bakan Fuat Çay, eski milletvekili Refik Eryılmaz, CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu, SYKP Genel Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları, HDP İl Eş Başkanı Kerem Nalbant, Samandağ Esnaf Odası Başkanı Refik Gümüşoğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, kanaat önderleri ve her kesimden binlerce vatandaş katıldı.
Samandağ’da hem cenaze töreni, hem de  protesto amacıyla Çarşamba günü bütün esnaflar ka kepenk indirdi.

Güven’in avukatından açıklama

25 yaşında vefat eden Güven Oğurol’un ailesi, suçlu tutuklanana kadar cenazeyi defnetmeyeceğini açıklamış ve cenaze işlemi bu nedenle günlerdir ertelenmişti. Güven Oğurol’un Avukatı Metin Canbolat, olayın daha fazla büyümemesi, haklı tepkinin olumsuz sonuçlanmaması adına aile ile görüşülerek ikna edildiğini ve defin işleminin gerçekleştiğini belirterek, fail F.K’nın yeniden adalet önünde hesap vermesi için de savcılığa delilerin sunulduğunu belirtti.

Bir cevap yazın