Ur-ge projeleriyle yurtdışı pazarına açılma fırsatı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetimi, üyelerine ‘UR-GE projeleri’ ve ‘Devlet yardımları ve teşvikler’ ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. İTSO Halil Şahin Konferans Salonu’nda, T.C. Ekonomi Bakanlığı’nda görevli Dış Ticaret Uzmanı İsmail Bozdemir tarafından verilen seminerde, UR-GE destek sürecinde izlenilecek yol haritası paylaşıldı.

İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, ‘UR-GE projeleri’ ve ihracata yönelik ‘Devlet Yatırımları ve teşvikler’ ile ilgili bilgilendirme toplantısının faydalı geçmesi temennisinde bulunarak, “Firmalarımızın devlet destekli finansal kaynak bulması ve yatırım ortamının iyileştirilmesi kapsamında devletimiz tarafından sağlanan bu tür yatırım ve imkânların sizlere getireceği artılardan faydalanabilmeniz için buradayız. Bu vesile ile toplantımızın hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“400 bin dolarlık bu desteğe yüzde 75 UR-GE desteği sağlanmaktadır”

Sine-vizyon desteği ile verdiği bilgilerde, UR-GE desteğinde mevzuat, amaç ve kapsamın önemli yer tuttuğunu söyleyen Dış Ticaret Uzmanı İsmail Bozdemir ise, “Bu kapsamda 2010/8 sayılı uluslararası rekabetçiliğin desteklenmesi hakkında tebligat ve şirketler için uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. UR-GE destek sürecinde izlenilecek yol haritasını, kuruluş, iş bilirliği, proje sunumu, ihtiyaç analizi ve istihdam, eğitim, danışmanlık tanıtım faaliyetleri, yurt dışı tanıtım faaliyetleri veya alım heyeti ve bireysel danışmanlık olarak sıralayabiliriz. Bu kapsamda proje hazırlık evresi, ortak vizyon oluşturma evresi, Makro-Mikro rekabetçiliğin analizleri, sektördeki trendler, firma analizleri, yurt dışı pazar fırsatları, proje yol haritası önem teşkil eder.  400 bin dolarlık bu desteğe yüzde 75 UR-GE desteği sağlanmaktadır” dedi. Toplantı sonunda İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter tarafından günün anısına, T.C. Ekonomi Bakanlığında Görevli Dış Ticaret Uzmanı İsmail Bozdemir’e kahve fincan takımı ve plaketi takdim edildi.

 

 

Bir cevap yazın