Mehmetçiğe +1 farkla destek gelecek!

Uluslararası Down Sendromu Federasyonu(UDF) organizasyonu kapsamında Zeytin Dalı Harekatı’na destek veren down sendromlu çocuklar, bu yıl 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nü Mehmetçik’le geçirecek.  İstanbul’dan Hatay’a gelecek olan çocuklar, sınırdaki Mehmetçik’e Türk bayrağı ile “yanınızdayız” mesajı verecek.

UDF Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay, 21 Mart’ın tüm dünyada down sendromu için farkındalık günü olarak kutlandığını, o gün için özel bir etkinlik organize ettiklerini belirterek, “Zeytin Dalı Harekatı’na destek için Hatay’a gideceğiz. İstanbul’dan otobüsle hareket edecek 21 çocuğumuzla önce Anıtkabir ve Meclisi ziyaret edeceğiz. 21 sayısı bizim için önemli bir sayı. Down sendromlularda artı 1 olan 21’nci kromozomu ve 21 Mart’ı simgeliyor” dedi.

“Hepimiz bir bütünüz”

Tuncay, Hatay ziyaretlerinde down sendromlu çocukların Mehmetçiğe halk oyunları gösterisi sunacağını da belirterek, “Onlarla, melek yüzlüleri buluşturmak güne ayrı bir anlam katacak. Askerlerimiz de 21 Mart’ı bizimle kutlayarak toplumda birlik berberlik anlamında katkı sağlayacak. Aslında bu karşılıklı bir destek olacak. Çocuklarımız onlara ‘yanınızdayız’ diyecek, askerlerimiz de down sendromu farkındalığına katkı sunacak. Bu zorlu günlerde Türkiye down sendromlusu, otizmlisi, görme engellisi, fiziksel engellisi hepimiz bir bütünüz. Çünkü başka ülkemiz yok. Orada önemli işler yapılıyor. Melek yüzlülerin enerjisi, güler yüzü, sevgisiyle askerimize destek vermek, onları unutmadığımızı göstermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bir cevap yazın