Reyhanlı’daki atışlar dünya barışı için

Ankara’da yapılması planlanan Türkiye Modern Pentatlon Zeytin Dalı Laser Run Türkiye Şampiyonası, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle Reyhanlı’da start aldı. Reyhanlı Belediyesi 11 Mayıs Şehitler Spor Kompleksi’nde başlayan ve 2 gün sürecek olan yarışmada, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilk atışları protokol üyeleri yaptı. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen 72 sporcunun dereceye girmek için mücadele verdiği şampiyona ile ilgili bilgi veren Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Ramazan Arslan, “Güvenlik güçlerimiz sadece ülkemiz için değil dünya barışı içinde tehdit olan terör örgütlerine karşı mücadele etmektedir. Bu mücadele inanıyoruz ki; dünya barışına da katkı sağlayacaktır. Reyhanlı’da yapmaktaki diğer amacımız ise buranın huzur ve güven ortamı içinde olduğu, diğer şehirlerden farksız olduğunu göstermek içindir. Son olarak gençlerimize güvenimiz sondur, bizim gençlerimiz yapıcıdır, bilgili ve üretkendir. Tüm insanlığa faydalı olandır” dedi.

“Terör belasını bölgeden sileceğiz”

Ankara’da yapılması planlanan şampiyonanın Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle bölge halkına moral vermek amacıyla Reyhanlı’ya alınmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ise, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin terörle mücadelesine destek vermek ve insanlarımızın huzurlu mutlu gün geçirmek için buraya geldiler. 20 Ocak’ta başlayan harekat Hatay’dan Reyhanlı’dan başladı. Şu anda başarı ile devam ediyor. Allah, Türk Silahlı Kuvvetlerimize güç kuvvet versin, başarılar diliyorum, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifa temenni ediyorum. Terör belasını hem bu bölgeden atacağız. Hem Hatay hem ülkemiz ve hem de Afrin bölgesine huzur, barış gelecek” diye konuştu.

“Kasvetli ortamdan uzaklaştık”

Reyhanlı Kaymakam Vekili ve Kumlu Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu ise konuşmasında, Reyhanlı’nın 2013 yılında yaşadığı üç ayrı menfur saldırı ve şuan ki harekat sürecindeki dik duruşu, metanetli davranışının takdire şayan olduğunu belirterek, “Bu kasvetli ortamdan bizi uzaklaştırmak maksadıyla Ankara’dan gelen federasyon başkan ve üyeleri ile temsilci ve sporcularına teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

 

Bir cevap yazın