DOĞAKA’da 2018 takvimi başladı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı(DOĞAKA)’nın 81. Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye’de gerçekleşti.

DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Hatay Valisi Erdal Ata, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız katıldı.

DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, ajansın 2017 yılı çalışma programında yer alan faaliyetlerini tamamlayarak, 2018 yılı çalışma programı çalışmalarına başladığını belirterek, “2017 Yılı faaliyetleri çerçevesinde devam eden projelere 13 Milyon TL’nin üzerinde hibe desteği sağlanmış, ulusal ve uluslararası alanda 14 adet işbirliği protokolü yapılarak çeşitli etkinlikler düzenlenmiş, 12 adet analiz, fizibilite ve planlama çalışması gerçekleştirilmiştir. Teknik Destek Programı ile 29 adet başarılı projede toplam 123 günlük eğitim programı ile 333 kişiye çeşitli alanlarda teknik uzmanlık eğitimi ve danışmanlığı sağlanmıştır” dedi.

15 Ocak 2018 tarihinde ilan edilen Mali Destek Programları kapsamında başvuruların alınmaya devam ettiğini söyleyen Vali Coşkun, “Destek programları ile ilgili tüm kesimlerin faydalanmasını sağlamak amacıyla eğitim ve bilgilendirme toplantılarına devam edilmektedir. Bugüne kadar il merkezleri de dâhil olmak üzere bölgemizdeki tüm ilçelerde bilgilendirme ve eğitim toplantıları düzenlenmiş ve bu etkinliklere 1700’den fazla kişi katılmıştır. Toplam 30 Milyon TL desteğin sağlanacağı programlarda, başvuruların alınmasına 6 Nisan 2018 tarihine kadar devam edilecektir. Bunun yanı sıra 2018 yılı Teknik Destek Programı’nın hazırlıkları tamamlanmıştır. Kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki mesleki kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik eğitim, danışmanlık ve geçici uzman görevlendirme olanağının sunulduğu Teknik Destek Programı önümüzdeki günlerde ilan edilecektir” şeklinde konuştu.

Toplantıda, 2018 yılı mali destek programlarının ilerlemeleri, güdümlü proje teklifleri, 2018 yılı teknik destek programı, ajans tarafından desteklenen projeler ve ajans personelleri hakkında bilgi verilirken revize edilen 2018 yılı çalışma programlarının onaya sunulması görüşüldü.

Açılış konuşmasının ardından, toplantı gündem maddelerinin değerlendirilmesi, aylık gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.

 

Bir cevap yazın