İstanbul Şehir Tiyatrosu, İskenderun’da ‘Perde’ dedi

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Mehmetçik’in Yanında” etkinliği kapsamında hem Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek, hem de Hatay Halkına manevi destek ve moral vermek amacıyla Hatay’a gelen tiyatro sanatçıları İskenderun’da “Hisse-i Şayia” adlı oyunu sahneledi.

Türk Hava Yolları’nın sponsorluğunda Hatay’a gelen yönetim, sanatçı ve teknik ekipten oluşan 115 kişilik Şehir Tiyatroları kadrosu İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’nda sahne almadan önce Zeytin Dalı Harekâtı’na manevi destek amacıyla askeri karargâh ziyareti de gerçekleştirdi.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’nda sahnelenen tiyatro oyununu İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İSTE akademisyenlerinin yanı sıra salonu dolduran yüzlerce tiyatro sever izledi.

Yoğun ilgi gören ve büyük beğeni toplayan Hisse-i Şayia adlı oyunun başrol sanatçısı, ünlü tiyatrocu Zihni Göktay, oyun sonrası İHA Bölge Temsilcisi Mustafa Mert’e verdiği röportajda, Hatay ile ilgili gözlemlerini anlattı.

“Cephede olmaktan gurur duyarım”

Şehit ailelerine başsağlığı, yaralı Mehmetçiklere acil şifalar dileyerek sözlerine başlayan Sanatçı Zihni Göktay, “72 yaşındayım, evet cephede değil ama gerekirse cephenin gerisinde Mehmetçiğimizle omuz omuza görev yapmaya hazırım, patates soyarım, soğan soyarım, çorbalarını karıştırırım, hatta servis tabaklarını hazırlarım. Bundan da gurur duyarım. Onlar da dedi ki, ‘Zihni hocam sen oyunlarını oyna o bize yeter.’ Dedim seve seve onu her zaman yapıyorum. İşte İskenderun’da ‘Hisse-i Şayia’ adlı oyunumuzu oynuyoruz. Mayıs ayında da 12 günlük bir turnemiz olacak. Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Antakya, İskenderun’da 2 ya da 3 oyunla geleceğiz. Mehmetçiğimize buradan zaferler ihsan ediyorum. Görevlerini en iyi şekilde tamamlayıp dönecekler. Dualarımız onlarla” dedi.

“Hatay tıklım tıklım”

Hatay’da sokaklarda dolaştığını ve herkesin moralinin yüksek olduğunu, her yerin tıklım tıklım olduğunu belirten Sanatçı Göktay, “Hatay’da gayet güzel hayat devam ediyor. Valimiz ile de görüştük. Giden gelen çok var. Çok yoğun otellerde yer yok. Lokantalar, kafeler dolu. Çarşıda her yerde bayraklar asılmış. Halktan Mehmetçiğe müthiş bir destek var. Cephede askerlerimizle fotoğraf çektirirken onları da çok iyi moralli gördüm. Hatta röportaj verirken, Mehmetçiğimizin attığı top seslerinde durduk, devam ettik. Ağladım, duygulandım. Tabi burada hüznümden dolayı ağlamadım. O anda atılan bombalar bizim muvaffakiyetimiz, zaferimiz için atılıyor. Allah evlatlarımızı korusun diye, duygulanarak ağladım” şeklinde konuştu.

Tarık Şerbetçioğlun’un yönettiği oyunda, Abar Taştekin, Hikmet Kömürcü, Selma Kutluğ, Tarık Şerbetçioğlu, Uğur Dilbaz, Yağmur Damcıoğlu Namak, Zeynep Göktay Dilbaz, Zihni Göktay rol aldı.

Bir cevap yazın