Metin Feyzioğlu’nun uluslararası başarısı

Türk Dili Konuşan ve Akraba Ülkeler Avukatlık Örgütleri Birliği(TÜRK-AV) Yönetim Kurulu toplantısı için Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e giden Türkiye Barolar Birliği(TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, “TÜRK-AV bugün artık emekleme dönemini bitirdi, yürümeye başladı” dedi.

TÜRK-AV’ı, bir buçuk yıl kadar önce kurduklarını ve tüm Türk Dünyasının ve Akraba Ülkeler Dünyasının Avukatlık Örgütlerini uluslararası bir çatı altında toplamayı amaçladıklarını ifade eden Feyzioğlu, “TÜRK-AV’ın kurucu başkanı olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Yönetim kurulu toplantımızı bugün Tiflis’te yapacağız. Ay sonunda da Ankara’da tüm üyelerin katılacağı genel kurulumuz olacak” diyerek çok önemli bir mesafe katettiklerinin altını çizdi.

Geçtiğimiz günlerde Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi’nin hayata geçirildiğini de hatırlatan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, “Üç dost ve kardeş ülkenin birlikteliği, üç ülkenin halkı için muazzam bir fırsat yaratıyor. Çin’in Avrupa’ya ve Ortadoğu’ya ticaretinin kayda değer bir kısmı ulaşım kolaylığı sebebiyle bu hat üzerinden yapılabilecek. Ticaret ve üretim için güvenilir bir hukuk düzenine ihtiyaç var. TÜRK-AV, bu ortamın geliştirilmesine de katkıda bulunacak” değerlendirmesini yaptı.

Yönetim kurulu toplantısı öncesinde Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye Barolar Birliği Başkanları olarak yapılacak üçlü görüşme sonrasında; TBB Başkanı Feyzioğlu, Gürcü avukatlara konferans verecek, avukatların ve baroların bağımsızlığının halkın güvenliği ve toplumun refahı açısından ne kadar önemli olduğunu anlatacak.

 

Bir cevap yazın