Elleri öpülesi Nazime Nine’den Mehmetçiğe destek

Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesi himayesinde düzenlenen Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yardım kampanyasına 78 yaşındaki Nazime Sipahi, kefen parasını bağışlayarak destek oldu.  Sipahi, banka hesabına yatırdığı paranın bağış dekontunu Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ve Belediye Başkanı Rıfat Sarı’ya teslim etti.

Teröristleri yok etmek amacıyla gerçekleşen Zeytin Dalı Harekatı’nın zaferle tamamlanması için kurban adadığını da söyleyen Nazime Sipahi, “Kahraman Mehmetçiklerimiz Afrin’de bizim için, çocuklarımız için, geleceğimiz için canını feda ediyor. Biz böyle eli kolu bağlı oturamayız. Bir tek emekli param var. Onunla geçinmeye çalışıyorum. Kefen parası olarak biriktirdiğim parayı Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na bağışlamak istedim. Keşke daha çok param olsa da yardımım biraz daha büyük olsaydı. Türk askerine helali hoş olsun. Devletimiz tarafından teröristleri yok etmek amacıyla Afrin’de gerçekleşen harekat bittiğinde kurban keseceğim. Onlar orada, biz de burada onlara dua ediyoruz. Rabbim; Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin, askerimizin, devlet büyüklerimizin yanında olsun” dedi.

“İstiklal Harbi’ndeki ruha ihtiyacımız vardı”

Kaymakam Bülent Uygur ise, Anadolu insanının vefakar örneklerinin İstiklal Harbi’nde de sergilendiğini belirterek, “Başlattığımız Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yardım kampanyasına, kumbaralarındaki paralarını bağışlayan evlatlarımız, emekli maaşlarını yatıran emeklilerimiz, işletmelerindeki gelirlerini bağışlayan esnaflarımız ve kefen parasını ordusu, bayrağı ve milleti için yatıran vatandaşlarımız bulunmaktadır. Anadolu insanı bu vefakar örnekleri daha öncesinde İstiklal Harbi’nde sergilemişti. Anadolu Halkı evinde ne varsa askerin ihtiyacı için harcamıştı. Bütün Anadolu halkı, İstiklal Harbi için seferber olmuştu. Bugün milletimizin bu noktada desteklerini kabul etmemiz, devletimizin ihtiyaç duyduğundan değildir. Bizim Anadolu coğrafyasında İstiklal Harbi’ndeki gibi bir ruha ihtiyacımız vardı. Bizlerin, Erzurum’daki Nene Hatun’a, Kastamonu’daki Fatma Seher Hanım’a ve Altınözü’ndeki Nazime ninemizin sergilediği ruha ihtiyacımız vardı. Tüm Altınözülü vatandaşlarımıza Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na yapmış oldukları bağış için tekrardan teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hassasiyete teşekkür

Nazime Nine’ye teşekkür eden Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı da “Vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için kahraman güvenlik güçlerimizin Zeytin Dalı Harekatı’nda muzaffer olmasını yüce Allah’tan temenni ediyorum. Altınözülü hemşerilerim her zaman devletinin, ordunun ve bayrağının yanında olmuştur. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı destek kampanyamıza Babatorun Mahallesinde yaşayan Nazime Sipahi ninemiz kefen parasını bağışladı. Bu tür destekler güvenlik güçlerimize moral ve destek kaynağı olur. Kendisine bu hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Bir cevap yazın