Savunma Bakanı harekat merkezlerini inceledi

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Zeytin Dalı Harekatı’nın komuta edildiği Hatay 2’nci Ordu Taktik Harekat Merkezi’ni ziyaret etti. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait uçakla Hatay Havalimanı’na gelen Bakan Canikli’ye Hatay Valisi Erdal Ata eşlik etti.

2’nci Ordu Taktik Harekat Merkezi’nde Korgeneral Metin Temel’den harekata ilişkin bilgiler alan Canikli, Zeytin Dalı Harekatı’nın yönetildiği komuta merkezine geçerek incelemelerde bulundu. İnsansız Hava Araçları’ndan (İHA) aktarılan görüntüleri inceleyen Canikli, giydiği askeri kamuflajla harekata ilişkin gelen anlık bilgileri izledi.

Canikli, buradaki ziyaretinin ardından Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne geçerek harekatta yaralanan askerleri ziyaret edip, doktorlardan bilgi aldı.

Bakan Canikli, sohbet ettiği yaralı bir astsubaya düğününe katılma sözü verirken, askerler tedavilerinin ardından yeniden cephe hattına dönmek istediklerini kaydetti.

Ziyaretinde Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile telefonda görüşen Canikli, Zeytin Dalı Harekatı’nda yaralananlara yönelik verilen sağlık hizmetlerine ilişkin de görüş alışverişinde bulundu.

Bakan Canikli ve beraberindeki heyet daha sonra sınır karakollarına hareket ettikten sonra, Reyhanlı’daki Lojistik Koordinasyon Timi ile 1. ve 2. Komando Tugay Komutanlıklarının harekat merkezlerini de ziyaret etti.

Canikli’ye ziyaretlerinde Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ali Fidan ve bazı bakanlık yetkilileri de eşlik etti.

Bir cevap yazın