‘Bu yeşil alan bize kalsın lütfen’

Çevre Koruma Derneği (ÇKD) İskenderun Şubesi öncülüğünde, Ziraat Bahçesi’nin geleceği ve sürdürülebilir yeşil bir dünya için oluşturulan insiyatif, ‘Yeşilime Dokunma’ sloganıyla kahvaltıda bir araya geldi.

 Ziraat Bahçesi’nde bir araya gelen ve ‘Ziraat Bahçesi’nin hastane olmasına karşıyız’ diyen insiyatifte CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Hatay Barosu İskenderun Temsilciliği Çevre Komisyon Üyeleri, Tabip odaları İskenderun Temsilciliği Çevre Komisyon Üyeleri, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, esnaf odaları, sendikalar ve siyasi parti temsilcileri gibi kentin önemli dinamikleri yeraldı.

 “Hukuki mücadele başlatacağız”

Yeşil alanların bütünlüğünün kaybolmaması için Ziraat Bahçesinin korunması gerektiğini dile getiren Çevre Koruma Derneği (ÇKD) İskenderun Şube Başkanı Nermin Yıldırım Kara, “Sürdürülebilir bir gelecek için, yeşil alanların bütünlüğünün kaybolmaması ve yaşam alanlarımızın korunması açısından vazgeçilmez değerde bulduğumuz İskenderun Ziraat bahçesinin geleceği için İskenderun Çevre Koruma Derneği ve bu konuda inisiyatif alan sivil toplum örgütleri, meslek odaları, esnaf odaları ve siyasi parti temsilcileri olarak tüm dinamiklerimiz ile bir kahvaltı organizasyonu hazırlamış bulunuyoruz. İskenderunluların ve özelde bölgenin aileleri ve çocuklarıyla birlikte nefes alabilecek, vakit geçirilebilecek bu tür alanların korunması açısından farkındalık yaratmak ve yeşil alan olan imar plandaki kültür parkı olan kentsel alanımıza sahip çıkmak amacıyla bir aradayız. Kentin tek yeşil alanı olarak bilinen ‘Ziraat Bahçesinin hastane yeri olmasına karşıyız’ diyen kent sakinleri ve çevre koruma derneği üyeleri olarak, yeşil alanın yok edilmemesi için tüm hukuki mücadeleyi başlatacağız. İskenderun Sakarya Mahallesi’nde bulunan ve ilçenin tek yeşil alanı olarak bilinen 267 dönümlük Ziraat Bahçesi 2017 yılında İskenderun Belediyesi tarafından Sağlık Bakanlığı’na devredildi. Arazinin üzerine Hastane yapılacak olmasına ise ilçe sakinleri ve çevreciler olarak bir kez daha tepki gösteriyoruz. Yeşil alanlarımızı korumalı ve onlara sahip çıkmalıyız” dedi.

Bir cevap yazın