Meclis sakin geçti

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan iki maddeyi görüşmek üzere Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplandı. Gündem dışı yapılan konuşmalarda meclis üyeleri teker teker, Afrin ‘Zeytindalı Harekâtı’nda şehit düşen kahraman Mehmetçikler için başsağlığı dileklerinde bulundu. Toplantıda mahalle halkının isteği üzerine Pınarbaşı Mahallesi’ne yapılması planlanan kentsel dönüşüm zemin etüdünde, ‘Hak kaybının yaşanmaması ve yerinde dönüşüm’ yapılması için CHP ve MHP grubu tarafından verilen ortak önerge oy birliğiyle gündeme alındı.

Yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin birinci maddesi mülkiyeti belediyeye ait olan Mete Aslan Bulvarı’nda bulunan bir adet büronun 3 yıllığına tekrardan Türkiye Muharipler Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanlığına tahsis edilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesi olan Cırtıman Mahallesi tapulama harici alanın 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı olmayıp, kamu yararı gözetilerek bölge ihtiyacını karşılamak üzere Emsal:2.00, en çok:15.50 yapılaşma koşullarında eğitim tesisleri alanı (anaokul, ilkokul, ortaokul, lise alanı), trafo alanı ve çevresinde 10 ve 7’şer metrelik imar yollarının planlanmasına ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, komisyon raporunun hazırlanamaması üzerine bir sonraki meclis toplantısına bırakıldı. Bir sonraki meclis toplantısının 5 Mart Pazartesi günü saat 14.00 de yapılması kararlaştırıldı.

Meclis toplantısına, Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Fuat Gezgin öncülüğünde mahalle sakinleri ve meclisin birinci gündem maddesi olan Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Şubesi’nin üyeleri katıldı.

 

Bir cevap yazın