Başın sağolsun Türkiyem

Afrin Harekatı’nda şehit düşen askerlerimiz, yüreklerimizi dağladı. TSK’nın ÖSO’yla terör örgütü YPG’ye yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nın 41. gününde şehit sayısı 41’e yükseldi. 1 Mart’ta teröristlerin Kel Tepe’de tünelden sızarak kurduğu hain pusuda şehit verdiğimiz 8 kahraman askerimiz Türkiye’yi yasa boğarken, memleketlerinde düzenlenen cenaze törenlerinde gözyaşları ile son yolculuğuna uğurlandı.

MUSTAFA OZAN GÖKÇE – HATAY: Kel Tepe’de şehit olan Payaslı Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe

UĞUR PALANCI – MARDİN: Zeytin Dalı Harekatı’nda Kel Tepe’de 8 asker şehit verdiğimiz 1 Mart akşamında toprağa düşen Mehmetçiklerden Jandarma Astsubay Uğur Palancı’nın (28) Mardin’in Artuklu ilçesine kayıtlı olduğu, üç erkek kardeşin ortancısı ve bekar olduğu öğrenildi.

ABDULLAH TAHA KOÇ – KONYA: Kel Tepe’de şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç’un (23) doğum gününde şehit olduğu ve 2015 yılında astsubay olarak görevine başladığı ve bekar olduğu belirtildi.

ARİF DEMİREL – KASTAMONU:  Kastamonu’nun İnebolu ilçesi Dibek köyüne kayıtlı olan şehit Jandarma Uzman Çavuş Arif Demirel’in (24), Rukiye Çekirdek ile nişanlı olduğu ve 30 Ağustos 2018 tarihine nikah günü aldığı ortaya çıktı.

BURHAN AÇIKKOL – ISPARTA: Isparta’nın Yazısöğüt Köyü nüfusuna bağlı olan Burhan Açıkkol’un yakınları Afrin’e gitmeden önce yaptığı konuşmalarında ‘Afrin’e şehit olmaya gidiyorum’ dediğini belirttti. Odasında ‘Gayret bizden, zafer Allah’tan’ şeklinde yazı bulunduğu öğrenilen şehit Açıkkol’un 1’i kız 4 kardeş oldukları belirtildi

MEHMET DİNEK – DENİZLİ: Denizlili Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek’in yaklaşık 5 ay önce nişanlandığı ve evlilik hazırlıkları yaptığı öğrenildi.

RIDVAN ÇEVİK – VAN: Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik’in(26) babası, şehit düşmeden kısa bir süre önce oğluyla telefonla görüştüğünü ve kendisinden istifa etmesini istediğini belirtti. Acılı baba, oğlunun ise bu teklife üzülerek tepki gösterdiğini, ancak şehit düştüğü zaman dönebileceğini söylediğini anlattı. 1’i kız 3 kardeşin ikincisi olan şehit Rıdvan Çevik’in kısa bir süre önce nişanlandığı öğrenildi.

RECEP ÇETİN – ESKİŞEHİR: İzmir Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanığı’nda görev yapan ve Afrin kırsalında şehit olan Recep Çetin’in bir buçuk aylık bir kızının olduğu öğrenildi.

 

Bir cevap yazın