Hatay’a gümrük terminali istedi

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, yaklaşan ATSO seçimlerinin yanı sıra Afrin harekâtının bölge ekonomisine etkisini değerlendirdi. Seçimlerde kazanan kim olursa olsun, kazanının Hatay Halkı ve iş dünyası olacağına dikkat eden Çinçin, ekonominin canlanması için de Hatay Havalimanı’nın gümrük terminalinin açılması için girişimde bulunduklarını ifade etti.

ATSO, seçimlerinin dört yılda bir yapıldığını belirten Hikmet Çinçin, “Her 4 yılda bir yapılan bu seçimler çalışma azmini artırır, yorgunluğu atar. Dolayısıyla ATSO seçimlerinde kim kazanırsa kazansın Hatay Halkı kazançlı çıkacaktır. Kazanan iş âlemi olacaktır. Sonucu çok mühim değil önemli olan seçimleri ideolojik ve siyasi oluşumlara karıştırmamaktır. Son yıllarda gerek Suriye olayları gerek 15 Temmuz darbe girişimi neticesinde acılar çekiyoruz, şehitlerimiz var.. İş dünyasında sıkıntılar oldu ama ayaktayız moralimizi bozmayacağız. Tabi biz sanayi ve ticaret odasının etki alanını çok genişlettik. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tespit konusu v.s. sıkıntı yaşayanlar oldu ama mağduriyetleri büyük oranda azalttık. Netice itibarıyla yönetim bazında hiçbir meclis üyemiz, asil yedek personelimiz hiç biri terör örgütü bağından dolayı odamızdan istifa ettirilmemiştir. Bu önemli bir şeydir. Kimseyi suçlayarak söylemiyorum, ama en az zayi veren odalar dahi yüzde 10–15 oranında zayi verdiler. Biz de ise bu oran sıfırdır. Bu bizim için gurur tablosudur. Üyem olsun, olmasın kapım herkese açık, memleketin sosyal yaralarına çözüm bulmaya çalışıyoruz. Ama elimdeki merhem bütün yaraları tedavi etmeye yetmez” dedi.

Hatay Havalimanı gümrük terminalinin açılmasını istiyoruz

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Hatay için önemli projeleri hayata geçirebilmek adına çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Çinçin, “Sınırımızda yaşanan sorunlar neticesinde kapanan sınır kapılarına karşı, bölge ekonomisi açısından iş dünyamızın önünü açmak için Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sn. Bülent Tüfekçi’den Hatay Havalimanının gümrük terminalinin açılması için girişimde bulunduk. Terör saldırılarında şehitlerimizin isimlerini yaşatmak için Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları olarak “Hatay Reyhanlı-Kırıkhan-Hassa Terör Mağdurları Vakfı” kurma çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın