Ekmeğe ‘gizli zam’ yok

İskenderun Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Şenöz, ekmeğin gramajının düşürülüp, fiyatlarının ise aynı bırakıldığı şeklindeki gizli zam spekülasyonlarına açıklık getirdi. Bu uygulamanın İskenderun’da geçerli olmadığını ifade eden Şenöz, “İskenderun’da ekmek hala 250 gramdır ve 1 liradan satılmaktadır” diyerek hem gramaj, hem de fiyat politikalarını net bir şekilde ortaya koydu. Konuyla ilgili denetimlerin arttırılması gerektiğinin altını çizen Şenöz, ekmeğin gramajıyla oynandığından şüphelenen vatandaşlara da izlemeleri gereken yol haritasını anlattı.

“Ekmeğe zam yok”

İskenderun’da ekmeğin gramajıyla oynamadan iki yılda bir zam uygulaması gerçekleştirdiklerini anlatan Şenöz, “Ülke genelinde elektriğe, doğalgaza ve akaryakıta yapılan zamlar tabii ki ekmek fiyatlarına da yansıyacaktır. Unlu mamullere yapılan zamlar sonrası belki ekmeğin gramajı düşürülmeden bir zam uygulaması yapılabilir, ama şuan için yapılan herhangi bir zam yok. Biz İskenderun Fırıncılar Odası olarak, unlu mamullere yapılan zamlardan sonra bile ekmek fiyatlarına zam yapmıyoruz. Biz; iki yılda bir unlu mamullere yapılan zamlar doğrultusunda ekmek gramajı düşürülmeden fiyat uygulamasına gideriz. Hem fırıncıları, hem de vatandaşları üzmeden orta bir yol bulup bunu fiyatlara yansıtırız” dedi.

“Denetimler sıklaştırılasın”

İskenderun’da bazı fırınların ekmek gramajını eksik kullandığı şeklinde vatandaşlardan çok fazla şikâyet aldıklarını belirten İskenderun Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Şenöz, “İskenderun Fırıncılar Odası olarak, İlçe Tarım Müdürlüğü ve belediyemizden İskenderun’daki tüm fırınları denetlemelerini istiyoruz. Hem hijyen, hem kalite, hem de gramaj açısından haksız rekabeti önlemek ve vatandaşı zorda bırakmamak adına denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini düşünüyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız; aldıkları ekmeğin gramajından şüpheleniyorlarsa o ekmeği tartsınlar ve şikâyetlerini hem odamıza, hem belediyemize hem de ilçe tarım müdürlüğümüze yapsınlar. Yapılan denetimlerle haksız rekabet ortadan kalkacak ve tüm fırınlarda ekmekler aynı gramaj ve aynı fiyatla satılmaya başlanacaktır” diye konuştu.

 

 

Bir cevap yazın