Beşiktaş’ı yıkan Melekler yarı finalde

Salon: Artuklu Yeni Spor Salonu

Hatay Büyükşehir Belediyesi: Bahar Öztürk 18, Hind Ben Abdelkader 16, Katsiaryna Snytsina 11, Özge Yavaş 12, Courtney Paris 17, Devran Tanaçan, Leilani Mitchell 1, Merve Aydın 4

Beşiktaş: Esra Erden Atacan 3, Kübra Siyahdemir 14, Tyrone Mosby 16, Erica Wheeler 3, Iva Radosavljevic 5, Burcu Çiğil 3, Sevgi Uzun 1, Shavonte Zellous 11

PTT Kadınlar Türkiye Kupası üçüncü çeyrek final eşleşmesinde Hatay Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş’ı 79-58’lik skorla mağlup ederek, yarı finalist olmayı başardı.

Tempolu başlayan mücadelenin ilk bölümünde Hatay Büyükşehir Belediyesi pota altında Courtney Paris’i kullanırken, Snytsina ve Ben Abdelkader’in sayılarıyla skoru 14-6’ya getirdi. Televizyon molası öncesinde Radosavljevic ile skor bulan Beşiktaş, Kübra Siyahdemir’in de basketiyle durumu 16-14 yaptı. İlk periyotu 22-16 önde tamamlayan Hatay Büyükşehir Belediyesi karşısında Kübra Siyahdemir ve Shavonte Zellous ikilisiyle sayılar bulan Beşiktaş, 12.dakikada farkı 1 sayıya indirdi (22-21). Bu periyottaki ilk sayılarını Bahar Öztürk ile bulan Hatay temsilcisi, Özge ve Mitchell’ın da devreye girmesiyle durumu 34-26’ya getirdi.


Üçüncü periyotta Paris ve Snytsina’nın sayılarıyla hücumları değerlendiren Hatay Büyükşehir Belediyesi, 23.dakikada farkı 15 sayıya çıkarttı (42-27). Esra Erden Atacan’ın üç sayılık basketiyle rakibinin serisine son veren Beşiktaş, buna karşın savunmada rakibini durduramadı.

Mücadelenin final periyotuna 53-41 üstün giren Hatay Büyükşehir Belediyesi, karşılaşmanın dördüncü çeyreğinde de etkili oyununu sürdürdü. 33.dakikada Bahar Öztürk’ün basketiyle 63-43’lük skor üstünlüğünü yakalayan Hatay Büyükşehir Belediyesi, maçtan da 79-58 galibiyetle ayrılan taraf oldu.
Karşılaşmanın en değerli oyuncusu Courtney Paris seçilirken, başarılı oyuncuya ödülünü PTT Mardin Başmüdürü Abdülkadir Karaboğa takdim etti.

Planımız yüzde 100 tuttu

Maç sonrası kısa bir değerlendirme yapan Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Antrenörü Aikaterini Chatzidaki, “Öncelikle oyuncularımı kutluyorum. İyi bir iş çıkarttılar. Oyun planımızı %100 olarak ortaya koyduk. İstediklerimizi tamamen oyuna yansıttılar. İlk gün basın toplantısında da söylediğim gibi biz bu kupayı kazanmaya geldik. Ancak önümüzde iki maç daha var” dedi.


Karşılaşmanın en değerli oyuncusu seçilen Courtney Paris de , “Kazandığımız için mutluyuz. Antrenmanda uyguladığımız sistemi maçta da hatasız bir şekilde sergiledik. Takım olarak iyi bir iş başardık. Savunmada ve hücumda iyi bir oyun ortaya koyduk”diyerek mutluluğunu dile getirdi.

 

 

Bir cevap yazın