Bu vali Hatay için şans

Hatay Valisi Erdal Ata, İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Derneği’nin ardından İskenderun Gazeteciler Cemiyeti(İGC)’ni ziyaret etti. İGC Başkanı Veysel Cıncık ve yönetimi tarafından karşılanan Vali Ata, mesai gözetmeksizin haber peşinde koşan gazetecilerin, halkı doğru bilgilendirme anlamında önemli bir kamu hizmeti yaptığını ifade etti.

Farklı dinlerin bir arada kardeşçe yaşadığı, barış, kardeşlik, hoşgörü ve medeniyet şehri Hatay’ın kendine has sahip olduğu güzellikler ve çok kültürlü yapısıyla Türkiye’deki 81 il içerisinde özel bir yeri olduğunu anlatan Vali Ata, İGC’ye iade-i ziyaretinin Hatay’daki yoğun gündem dolayısıyla gecikmeli olarak gerçekleştiğini belirterek, İskenderun Basın camiasının oldukça geniş bir aile olduğuna dikkat çekti.

İletişim çağının hızla geliştiği günümüzde yazılı ve görsel basının önemli bir güç haline geldiğini anlatan Vali Ata, Hatay’da savaş varmış gibi yaratılan algının yakılmasında da gazetecilere büyük görevler düştüğünü söyledi.

Yardımlar TSK Güçlendirme Vakfı’na

Afrin Operasyonu’nu başarıyla yürüten Mehmetçiğe her il ve ilçeden gelen destek ve yardımlara teşekkür eden Vali Ata, askerlerin tüm ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığını belirterek, yardımların Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na yapılmasını istedi. 165 sağlık personelinin yaralı askerlerin tedavileri için görevlendirildiğini de anlatan Vali Ata, il genelindeki sağlık tesislerinde araç, gereç ve donanım yönünden herhangi bir eksiklik bulunmadığı, hizmetlerin 7 gün 24 saat esasıyla eksiksiz olarak verildiğini vurguladı.

“Hatay’da güvenlik sorunu yok”

Hatay’daki huzur ortamının bozulmaması için çalıştıklarını anlatan Vali Ata, “Burada yaşayan vatandaşlarımızın güvenlik açısından hiçbir korkusu yok. Başka il ve ilçelerde yasayan vatandaşlarımız bizim adımıza daha çok endişeleniyorlar. Burada basına, yani sizlere çok iş düşüyor. Hatay’da  herhangi bir olumsuz ya da savaş ortamı olmadığını siz göstereceksiniz. Zeytin Dalı Operasyonu ile ilgili tüm çalışanlarımız üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getiriyor” dedi.

Vali Ata daha sonra, Başkan Veysel Cıncık’tan cemiyet ve İskenderun’daki basın yayın kuruluşları hakkında kısa bilgi aldı.

 

Bir cevap yazın