Hatay’da çok özel bir isim

Türkiye’nin son yıllarda yetiştirdiği ender bürokratlardan biri olan İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı Aydın Keskin Kadıoğlu, Hatay’a geldi. Zeytindalı Harekâtı nedeniyle Hatay’a gelen hükümet üyelerinin yanısıra üst düzey bürokratlar da yoğun çalışmalarını sürdürürken, Göç İdaresi’nin çalışmalarını koordine etmek için Hatay’a gelen Kadıoğlu, Göç İdaresi yöneticileriyle koordinasyon toplantısı yaptı.

Göç alanına ilişkin projeleri yürütmek ve kamu kurum ve kuruluşlarının göç alanına yönelik faaliyetlerinin programlanmasına ve projelendirilmesine yardımcı olmak için Hatay’da bulunan Eğitim Daire Başkanı Aydın Keskin Kadıoğlu, burada yürütülen çalışma ve projeleri izlemek için yoğun bir tempoda çalışıyor. Görevinde bir yılını dolduran Kadıoğlu, başarılı çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Aydın Keskin Kadıoğlu kimdir?

1977 yılında Trabzon/Çaykara’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa’da tamamladı. Lisans eğitimini, Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı.

2002-2004 yılları arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Anabilim Dalı’nda ‘Devletler Umumi Hukukunda Uluslar Arası Hakemlik’ başlıklı tez konusu ile yüksek lisans eğitimini tamamladı. Halen, Yakındoğu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Kürsüsü’nde doktora çalışmalarına devam ediyor.

2004 yılında başladığı TBMM Milletvekilliği Danışmanlığı görevini 2017 yılına kadar devam ettirdi. Bu süre içerisinde; 2008-2011 yılları arasında Vakıfbank İştirakler A.Ş. Denetim Kurulu Üyeliği, 2010-2015 yılları arasında KKTC Cumhurbaşkanı Türkiye Özel Danışmanlığı ve 2012-2016 yılları arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanlığı görevlerinde bulundu.

7 Nisan 2017 tarihinden itibaren Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanı olarak görevini sürdürüyor.

Bir cevap yazın