Tepkili mahalleli, bakandan idam istedi

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Adana’nın Yüreğir ilçesinde bir düğünde yaşanan tecavüz olayı mağduru 4 yaşındaki küçük kızın İskenderun’daki ailesini ziyaret etti.  Evin önünde toplanan ve ‘idam istiyoruz’ diye haykıran mahalle sakinleriyle de sohbet eden  Bakan Çelik, vatandaşlara ‘Gereken devlet olarak yapılacak’ cevabını verdi.

Herkesi üzen ve derinden yaralayan çok üzücü bir olay yaşandığını belirten Bakan Çelik, yaşanan travmanın atlatılması için devlet ve hükümet kadar vatandaşlara da önemli görevler düştüğünü belirterek, “Çok büyük bir acı çekiyoruz. Bu acıyı unutmak mümkün değil. Ama bundan sonrasında çocukların geleceği var. Çok zeki ve pırıl pırıl bir çocuk. Aileye hepimiz bütün milletimiz büyük bir acı yaşıyoruz. Bu acıyı atlatmak hiç birimiz için mümkün olmayacak. Buna gereken ceza verilecektir. Devlet ve hükümet olarak üzerimize düşeni yapacağız. Toplum olarak da üstümüze düşeni yapmamız lazım. Uzmanların görüşlerini daha çok dinlememiz, nasıl tedbirler alınacak konusunda daha çok kafa yormamız gerekiyor. Gereken ilgi ve gereken alaka gösterilecek. Ailenin normal hayatına dönmesi için, çocukların bu travmayı atlatabilmesi için hepimizin yardımcı olması gereken hususlar var. Çok güzel insanlar bir yandan çok büyük acı yaşıyorlar, bir yandan da Afrin’deki Mehmetçiğe dua ediyorlar. Çok büyük acı yaşıyoruz, devlet ve millet olarak gereken bütün ilgi ve alaka gösterilecek. Allah bir daha kimsenin başına vermesin. Allah herkesin çocuğunu kendisine bağışlasın. Bundan sonrası içinde bu yavrumuzun daha güzel bir geleceğe sahip olması ve bugünlerin geride kalması için elimizden gelen gayreti göstermemiz lazım. Komşular olarak, onları sevenler olarak, bütün millet olarak elimizden geleni yapacağız. Geçmiş olsun Allah bir daha böyle bir acı göstermesin” ifadelerine yer verdi.

Bakan Çelik’e Hatay Valisi Erdal Ata, Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar.  İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk de eşlik etti.

 

 

Bir cevap yazın