İYİ Parti İskenderun’da vitrine çıktı

İyi Parti Hatay İl Başkanı Mustafa Çığ, İskenderun İlçe Başkanı Hakan Onfidan ve yönetimi ile birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi. İl Başkanı Mustafa Çığ, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 24 Şubat Cumartesi günü Antakya’da Partisinin İl Başkanlığı binasının resmi açılışını gerçekleştireceğini söylerken, partinin vizyonu ve misyonu hakkında da önemli açıklamalar yaptı.

“Hukukun üstünlüğü önceliklerimizdendir”

İyi Parti İskenderun İlçe Başkanı Hakan Önfidan, çalışmalarına zaman kaybetmeden başladıklarını belirterek, “İYİ Parti olarak çıktığımız bu yolda umut ediyoruz ki; üzerinde bulunduğumuz bu toprakların, bu ülkeyi daha yükseğe çıkartmak için arkadaşlarımızla gece gündüz mücadele etmeye devam edeceğiz. Hukukun üstünlüğünü ilkelerimizden bir tanesi olarak sayıyoruz” dedi.

‘Merkezde bir partiyiz’

İyi Parti’nin Türk siyasinde ne sağ, ne sol parti değil, merkezi parti olarak yerini aldığını söyleyen İyi parti il Başkanı Mustafa Çığ, “İskenderun’da 26 yıl önce İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptım. Tekrar burada sizlerle birlikte olmaktan mutluyum. Partimiz tüm Türkiye’de kurulum çalışmaları tamamlanmak üzere. Merkez bir partidir. Ne sağda ve ne de soldadır, ne de bir siyasi partinin devamı, ne de bir siyasi partinin benzeridir, ne de her hangi bir partinin hasmıdır. Sağdan da, soldan da gelen vatanseverlik duygusuyla bütünleşmiş, Bayraktan, Atatürk’ten yana üniter yapıda olan bütün herkes İYİ Parti’nin içerisinde siyaset yapabilir, kendini mutlu hissedebilir. Kimseyi ayrıştırmıyoruz, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Kindar bir nesil yetiştirmeyeceğiz. Birbirini seven, birbirini kucaklayan nesiller yetiştireceğiz” dedi.

“Kırmızı çizgilerimiz belli”

İYİ Parti’nin vizyonuyla ilgili düşüncelerini de vurgulayan İl Başkanı Çığ, “Bizim Yunus Emre’miz, Mevlana’mız, Hacı Bektaş-ı Veli’miz var. Bu düşünürler, bu mutasavvıflar insan sevgisini ileri sürmüşler. Yaratılanı hoş görü, yaratandan ötürü diyor, Yunus Emre. Birbirimizi seveceğiz, sayacağız birlik ve beraberlik içinde olacağız. Ülkenin bütünlüğü, Atatürk ilkeleri, vatan, bayrak ve üniter yapı kırmızı çizgimizdir” ifadelerine yer verdi.

Meral Akşener Hatay’a geliyor

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 24 Şubat Cumartesi günü Antakya’da partisinin İl Başkanlığı binasının resmi açılışını gerçekleştireceğini de sözlerine ekleyen İl Başkanı Mustafa Çığ, “Hatay’da ilçelerde teşkilatlanmayı tamamladık. On üç ilçemizin kongresini yaptık. Şu anda iki ilçemiz kuruluş aşamasında olduğu için, onlar kongrelerini daha sonra yapacaklar. Bu on üç ilçemizle birlikte kısmet olursa 4 Martta il kongremizi, 1 Nisan’da da kurultayımızı yapacağız. Çünkü her an bir erken seçimle karşı karşıya kalabiliriz” dedi.

Bir cevap yazın