Bakın direksiyon başında kim var?

Hatay’daki şehir içi ulaşıma kalite ve güvenlik katma hedefiyle yola çıkan Hatay Büyükşehir Belediyesi, Harbiye hattındaki ‘eski araçları’, daha modern ve daha kullanışlı araçlarla değiştirdi. Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın toplu taşımada dönüşüm sürecinin startını verdiği Defne Hattı’nın açılışını törenle Harbiye Hidro Tesisleri önünde yapıldı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş önderliğinde gerçekleşen tanıtım ve açılış programına Hatay Vali Yardımcısı Soner Işıktaş, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Metin Açık, HBB Ulaşım ve Dairesi Başkanı M. İkbal Polat, OTOKAR Türkiye Satış Direktörü Murat Tokatlı, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Abdulkadir Teksöz Defne Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yunus Öztürk, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve çok sayıda şoför esnafı katıldı.

Toplu taşımaya modern araçlar

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, toplu taşımada dönüşüm süreci tamamlanan Defne’de yeni araçları ve güzergâh düzenlemeleri hakkında açıklamalarda bulunarak, tüm ilçelerde dönüşüm sürecinin başlatılacağını belirtti. Başkan Savaş, esnafın kazancının artması ve vatandaşların konforlu ulaşım sağlaması için böyle bir projeye imza atıldığını belirterek, “Türkiye’nin dört bir yanında ulaşım alanında dönüşüm işlemleri yapılıyor. Biz de bu sürece dahil olurken, İstanbul Teknik Üniversitesi ile birlikte proje çalışmamızı yaptık. Hatay’da tüm ilçelerimizde hatların kesişmesinden dolayı şoför esnafımız sorun yaşıyordu. Bizler de tüm bu sorunları göz önünde bulundurarak güvenli ve konforlu bir ulaşım güzergâhı hazırladık. Proje kapsamında kooperatifleri tek çatı altında toplayarak; toplamda 24 büyük otobüs, 21 küçük otobüs alarak şoför esnafımızı eskimiş araçlardan kurtardık. Araçların konforlu olması ve güzergâh iyileştirmesinin yapılması, daha fazla vatandaşın toplu taşıma kullanması anlamına gelir. Bu da dönüşümün maddi yönden esnafa katkı sağlayacağı anlamına gelir. Vatandaşlarımız da özel araçlarla ulaşım sağlamak yerine daha uygun fiyatlarla toplu taşımayla ulaşım ihtiyacını karşılayacaktır. Yeni toplu taşıma sistemi ile vatandaşlar sağlıklı, modern, güvenli ulaşım imkanı yakalayacak. Araçlarımız engelli vatandaşların kullanımına da uygun. Defne ilçesinde başlattığımız bu dönüşüm süreci tüm ilçelerimizde gerçekleştirecek ” dedi.

Çevre dostu otobüsler Defne’de

Vali Yardımcısı Soner Işıktaş ise yaptığı konuşmada, yeni alınan araçların şoför esnafına ve vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

OTOKAR Türkiye Satış Direktörü Murat Tokatlı, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen otobüslerin, çevre dostu olduğunu belirterek, araçların Avrupa standartlarına uygun tasarlandığını ve Hatay halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Direksiyon başına geçen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Defne hattındaki yeni araçların hizmete başlaması için start verdi.

 

 

Bir cevap yazın