Kütüphanede de teknoversite vizyonu tuttu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Kütüphanesi, Teknoversite vizyonunun gerektirdiği biçimde yeni hayata geçirdiği yazılım, donanım ve modern sistemlerle, başta öğrenciler olmak üzere tüm kullanıcılara bilgiye erişimde büyük kolaylıklar sağlıyor.

Bu kapsamda her geçen gün hem teknolojik hem de kaynak açısından giderek güçlenen kütüphanede, engelli öğrencilerin de rahatlıkla kullanabileceği ‘Otomatik Ödünç/İade Makinası’ ile ‘Katalog Tarama Makinası’ devreye alındı. Katalog Tarama Makinası, kütüphanede bulunan kitapların mevcut durumu (rafta/rafta değil, ne zaman iade edilecek vb.) hakkında güncel bilgiler sunarak, kullanıcılara zaman kazandırıyor. Otomatik Ödünç/İade Makinası ise özellikle Kütüphane’nin yoğun olduğu saatlerde ve mesai saatleri dışında, kullanıcıların istedikleri kitapları daha kolay alabilmelerini ve bırakabilmelerini sağlıyor.

Öğrenciler, tüm işlemlerini kartlarını ilgili cihazlara okutarak kolaylıkla kendi kendilerine yapabiliyor. Kütüphane içerisinde bulunan kaynaklara, kullanılan Açık Erişim Sistemi ile diğer üniversitelerin öğrencileri de ulaşabiliyor. Koleksiyonunu her geçen gün zenginleştiren İSTE Kütüphanesi’nde kullanıcıların kütüphaneyi daha etkin kullanabilmeleri için ayrıca mobil uygulama kullanılırken, öğrenciler sessiz ve rahat bir ortamda ders çalışma fırsatı da buluyor.

 

Bir cevap yazın