Kırıkhan’dan dünyaya ‘Milli’ mesaj

Kırıkhan Kaymakamlığı ve Kırıkhan Belediyesi ev sahipliğinde, Bursa Vatan Sevdalıları Platformu Ertuğrulgazi Mehteran Bölüğünün eşliğinde binlerce Kırıkhanlı Mehmetçiğe destek vermek için yürüdü.

Sınırın sıfır noktasında bulunan Kırıkhan’da vatandaşlar Afrin’de çarpışan askerlere destek olmak ve şehitlere saygı durmak için sel olup caddeleri doldurdu.

Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, İlçe Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Emniyet Müdürü Mustafa Özkan, siyasi parti ilçe başkanları ve yönetim Kurulu üyeleri, meclis üyeleri, Sivil Toplum kuruluşları, şehit aileleri ve binlerce vatandaşın katılımıyla Ziraat Bankası önünden Cumhuriyet Alanı’na kadar birlik ve beraberlik içinde kolkola, tekbir ve dualar eşliğinde, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ ve ‘Reis bizi Afrin’e götür’ sloganları atarak gerçekleşen yürüyüşte, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gönderilen binlerce Türk bayrağı da dağıtıldı.

Vatandaşlar Türk bayraklarının yanı sıra zeytin dalı taşımayı da ihmal etmedi. Apartmanlarda oturanlar ise yürüyen gruba balkonlarından alkışlarla destek verdi.

“Dualarımız Mehmetçikle”

Yürüyüşün son bulduğu Cumhuriyet Meydanı’nda kalabalığa seslenen Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, ”Biz yaklaşık 40 senedir malum terör örgütünün sıkıntılarıyla karşı karşıyayız. Geçmişte üstü örtülü olarak onu destekleyen ağa babaları, bugün onların direkt yanında yer alıyor. Onlara silah ve eğitim desteği, psikolojik destek veriyor. Fakat bu millet 5 bin yıldır dünya coğrafyasında dimdik duruyor, durmaya da devam edecek” dedi.

“Harekatı iliklerimize kadar hissettik”

Zeytindalı Harekâtı’nda Kırıkhan Halkı’nın gösterdiği duruşa teşekkür eden Kaymakam Mustafa Erkayıran, “Sınır İlçemiz Kırıkhan, Zeytindalı Harekâtını iliklerine kadar yaşadı, yaşıyor… Top sesleri altında sınırda bayrağı dalgalandırmaya gittiği de oldu, evinde pişirdiği böreği Mehmetçiğe ikram etmek için kışlaya vardığı da… Ambulanslar çığlık çığlığa ilçeye girdiğinde kan vermek için hastaneye koştu bazen. Bazen ise hastanede başı eğik, gözyaşlarını içine akıtarak şehitlerimizi sessizce memleketlerine uğurladı… Bugün ise Afrin’de çarpışan askerlerimize destek olmak ve şehitlerimize saygı durmak için sel olup caddeleri doldurdu. Yürüyüşe katılan ve destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

“7’den 77’ye askeriz”

Elindeki kılıcı göstererek konuşan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ise, “Şehit ailelerimiz, vatandaşlarımız cephede savaşan Türk ordusuna destek vermek için buradayız. 7’den 70’e dualarla toplandık. Biz yediden yetmişe askeriz. Bizim için Afrin 2 günlük bir süreç, ama oradaki olay, dünyaya ders verecek nitelikte. Dünyada biz demokrasinin ve insan haklarının sembolüyüz diyenlere ders verecek nitelikte bir operasyon yapıyoruz. Sivillere zarar vermemek için Mehmetçik göğsünü siper ediyor. Tüm dualarımız onlarla beraber.Tüm Türkiye’nin gönlü rahat olsun. Mehmetçik elinden gelenin ötesini yapıyor. Tüm Hatay, evlatlarınıza dua ediyor. Aslanlar gibi Türk ordusunun arkasındalar” diye konuştu.
Kalabalık, yürüyüşün ardından olaysız şekilde dağıldı.

https://www.facebook.com/100005328157613/videos/817224071798524/

Bir cevap yazın