Acı haberler peş peşe geldi: 11 şehit, 11 yaralı

Zeytin Dalı Harekatı’nın 22’nci gününde, düşen Atak helikopterindeki şehit olan 2 askerle birlikte, 9’u operasyonda 11 asker şehit oldu, 11 asker de yaralandı. Harekat kapsamında 118’i bugün olmak üzere toplam 1480 terörist de etkisiz hale getirildi.

Edinilen bilgiye göre; bugün Hatay sınırındaki Cinderesi Bölgesi’nde geçici görevde bulunan Tatvan Komando Taburu’na saldırı düzenlendi. Saldırıda 9 askerin şehit olduğu 11 askerin ise yaralandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığınca gerçekleştirilen hava harekatıyla terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ’e ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzisi olarak kullanılan 36 hedef imha edildi. Hava ve kara ateş destek vasıtalarıyla desteklenen kara harekatının, planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği bildirildi.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Helikopterdeki Kara Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman (32) ile Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut (29) olay yerinde şehit oldu. Teröristlerin tanksavar, roketatar, havan ve ağır silahlarla saldırısı sonucu 1027 rakımlı tepe olarak adlandırılan bölgede gün boyu devam eden çatışmalarda ise Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş (29) ile uzman çavuşlar Oğuzcan Ekiz (27)(Hatay – Erzin), Enes Sarıaslan (24), Halis Koca (27), Burak Akalın (28), Serdar Ege (41), Hüseyin Şahin (27), Koray Karaca (25) ve uzman onbaşı Hamza Karacaoğlu (26) şehit oldu.

YARALI ASKERLER HASTANEYE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı sırasında yaralanan askerler Hatay’da bölgedeki hastanelere sevk edildi.  Bölge protokolü de hastaneye gelerek askerlerin durumları hakkında bilgi aldı.

Bir cevap yazın