İSTE’nin entegratörleri sahaya uğurlandı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), son sınıflarının son dönemini sahada geçirmek isteyen öğrencilerini iş dünyasına entegre etmek üzere 160 firma ile İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) Oryantasyon Programı protokolü imzaladı. 189 entegratör öğrenci için düzenlenen Oryantasyon Programı’nda entegratörlerin süreç içerisinde yapmaları ve dikkat etmeleri gereken hususlar gözden geçirildi.

İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, program koordinatörleri, akademik ve idari personel ile entegratör adayı öğrenciler katıldı.

Geçen yıl 99 entegratör ile gerçekleştirilen İDE Programı’nın, bu yıl 189 entegratör öğrenci ile devam ettiğinin altını çizerek, entegratörlere seslenen İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Bugün burada alacağınız oryantasyon eğitimi sonrasında, sizleri sahaya uğurluyor olmaktan mutluluk duyuyoruz, yolunuz açık olsun. Hem kendinizi hem de bizi temsil ettiğinizi sakın unutmayın. Sizin, bu programdaki başarınız, gittiğiniz işyerlerindeki başarınız bu programın sürdürülebilirliğini sağlayacaktır. Arkadan geleceklerin yolunu sizler açacaksınız. Sizler stajyer değil, entegratörsünüz… Gittiğiniz yere değer katmaya çalışıp, iş dünyası ile üniversite arasında bir köprü oluşturacaksınız. Bu köprüler sayesinde üniversite-sanayi işbirliğinin niteliği artacak. Büyük bir kısmınız, entegratör olarak gittiği işletmede başarı göstererek, belki de orada işe girecek ve iş hayatına orada devam edebileceksiniz. Hepinizi başarılar diliyorum” dedi.

İDE Genel Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yunus Eroğlu ise, İSTE’de gerçekleştirilen ikinci İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) Programı’nın bu sene daha fazla öğrenciye olanak tanıyacağını belirtti ve entegrasyon programı kapsamında verilecek eğitimlerin ve konuların başlıklarına değindi.

İSTE Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO) Uzmanı Endüstri Mühendisi Seçkin Dilek’in “Motivasyon, İnovasyon ve Tecrübe Paylaşımı” konulu sunumunda; kendisinin de bu programdaki ve iş dünyasındaki deneyimlerini öğrencilere aktarmanın yanısıra, inovasyon, yenilik ve yaratıcılık konularında bilgiler verdi.

Öğrencilerin inovasyona açık olmaları gerektiğini söyleyen Dilek, İDE sürecinde bir stajyer değil çalışan olduklarını bilmenin ve bu doğrultuda davranmanın önemine değinerek, İSTE’nin iş dünyası ile yapmış olduğu bu iş birliğinin öğrenciler için gerçek bir avantaj sağladığını belirtti.

Eğitimin ikinci yarısında “İş Güvenliği ve İş Sağlığı” kavramlarına örneklerle açıklık getirmeye çalışarak öğrencilerin iş yerlerinde karşılaşabilecekleri sorunlara karşı donanımlı olmalarını gerektiğini belirten İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu Sivil Havacılık Yönetimi Öğretim Görevlisi İSG Uzmanı Göksel Saraçoğlu da, İSG konusundaki yasal düzenlemelerin çalışanlar tarafından iyi bilinmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Toplantı, İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Zülfiye Erdoğan’ın “Toplam Kalite Yönetimi” eğitimi vermesiyle noktalandı.

 

Bir cevap yazın