Denizciler, geleceğe İskenderun’dan yelken açtı!

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İskenderun’daki üyeleriyle bir araya geldi. İskenderun Yelken Kulübü’nde düzenlenen toplantıda Türkiye gündemi ve denizcilik sektöründeki gelişmeler değerlendirilirken, hem sektörün, hem de denizcilerin sorunları ve çözüm önerilerine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Başkanı Bülent Kavsak, bölgedeki gelişmeleri ve oda olarak geleceğe yönelik yapmayı planladıkları çalışmaları anlattı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ise, İskenderun Körfezi’nin önemine dikkat çekti. Bölgedeki kargaşaların sona ermesiyle olumlu yönde çok önemli gelişmelerin yakalanabileceğini belirten Kalkavan, “Yaşadığımız coğrafya bizim kaderimiz. Mücadeleyi bırakmayacağız. Dinamik gençliğimizle bölgenin ve Avrupa’nın geleceği biziz. En iyisini yapmamız gerekiyor. Burada eğitim çok önemli. Zengin olmak yetmez. Gelişmiş olmamız gerekiyor. Bu da ancak eğitimle mümkün” derken, İskenderun Limanı’nda konteynır taşımacılığının artırılması için önerilerde bulundu.

Konuşmaların ardından, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, katılımcıların sorularını cevapladı.

 

Bir cevap yazın