Kilis ve Reyhanlı’ya peş peşe 6 saldırı

Suriye’nin Afrin bölgesini işgal eden terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Kilis’e 3, Reyhanlı’ya 3 olmak üzere eş zamanlı olarak toplam 6 roket atıldı; 11 kişi yaralandı.

Reyhanlı’ya 3 roket: 1’i ağır 6 yaralı  

Suriye’nin Afrin bölgesindeki terör örgütü mevzilerinden ateşlenen 3 roketin Reyhanlı’ya düşmesi sonucu 1’i ağır 6 kişi yaralandı. Terör örgütü mensuplarınca atılan roketler Fidanlık Mahallesi’nde eski sanayi bölgesi ile Adabucak Mahallesi’ne ve Kırıkhan-Reyhanlı karayolu kenarına düştü. Sanayi bölgesindeki bir iş yerine düşen roket nedeniyle 1’i ağır 6 kişi yaralandı.
Yaralılar olay yerine gelen ambulanslar ile çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Güvenlik güçleri olay yerlerindeki incelemelerini sürdürüyor. Bölgeye çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye ekibi yönlendirildi.

Kilis’te hareketli saatler

Teröristler tarafından Kilis kent merkezine de 3 ayrı roketli saldırı düzenlendi. Alınan ilk bilgilere göre, terör örgütü PYD/PKK’nın işgalindeki Afrin’den saat 10.50 sıralarında art arda ateşlenen roketlerden biri Ali Metin Dirimtekin Caddesi’ne düştü. Bu sırada yolda yürüyen bir vatandaş, vücuduna isabet eden parçalar nedeniyle yaralandı. Yaralı vatandaş, Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bu arada yolda seyir halindeki bir araçta da şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu hasar meydana geldi. Diğer roket ise Kilis Devlet Hastanesi’nin yanındaki boş alana isabet etti.  3’üncü roket ise Dereboyu Caddesinde bir eve düştü, 3  kişi yaralandı. Bu arada, sınır hattında konuşlu topçu birlikleri, Afrin’deki terör hedeflerini ateş altına aldı.

Bir cevap yazın