Bakın ‘Karayolları’ arazisinde ne olacak?

Hatay Valisi Erdal Ata, şehir parkı olacak olan eski karayolları arazisinde incelemelerde bulundu. Belediye tarafından hayata geçirilecek olan proje hakkında İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Yardımcısı Halim Öztaş ve Park ve Bahçeler Müdürü Aylin Selçuk’tan bilgiler alan Vali Ata, projeyi en ufak ayrıntısına kadar irdeledikten sonra, biran evvel başlanması talimatı verdi.

Akdeniz bölgesinin en güzel parklarından birisini yapma gayreti içerisinde olduklarını belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak ‘Şehir Parkı’nın yılsonuna kadar hizmete açılmasını planladıklarını söyledi.

Göreve geldikleri günden bu yana ilçede yeşil alan ve park sayısında önemli bir artış olduğunu anlatan Başkan Seyfi Dingil, “Burayı 2 yıldan buyana betonarmeden kurtarmak ve İskenderun Halkı’na mal etmek için uğraşıyoruz.  6 mahallenin ortasında 53 bin metre kare alanı, yeşil alan, botanik bahçesi yapmak için büyük bir mücadele verdik. Bütün pürüzleri ve yazışmaları bitirdik. Ve inşallah bir ay içerisinde ihalesini bitirip kazma küreği vuracağız. Burada hiçbir betonarme olmayacak, olduğu gibi yeşil alan, göletiyle, yazlık sinemasıyla, anfi tiyatrosuyla, çocuk parklarıyla, engelli – engelsiz oyun parklarıyla, oturma banklarıyla, kermes alanlarıyla İskenderun Halkı’nın ihtiyacı olan bütün aktiviteleri burada yapacağız. Çok mücadele ettik burası için.. Özellikle hükümetimizden ve Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. 53 bin metrekare yeri ücretsiz olarak İskenderun Halkına hediye etti. Bu bizim için çok önemliydi. Çok güzel bir proje çizdik. Akdeniz’in en güzel botanik bahçesi, yeşil alanı olacak. 150 günlük bir ihale sürecimiz var. İnşallah 5 ay içerisinde de bitirip, Eylül ayında İskenderun’umuzun ve halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

 

Bir cevap yazın