İstihdama açılan kapı; SODES

Hatay Valiliği Sosyal Destek Programı(SODES) Proje Birim Sorumlusu Mehmet Koca, 2017 yılında SODES Proje çağrı sürecinde kamu kuruluşları, belediyeler, üniversiteler ve STK’lardan 290 başvuru aldıklarını ve bunların 44 adedinin Kalkınma Bakanlığı’nca kabul edildiğini söyledi. Kalkınma Bakanlığı’nın, Türkiye genelinde 34 ilde finanse ettiği SODES projelerinde başarılı olan illere yönelik ‘Güdümlü Proje’ adıyla yeni bir hibe programını hayata geçirdiğini anlatan Koca, bu hibe programının da Hatay’da uygulanacağı müjdesini verdi.

“4 Güdümlü Proje’ hayata geçiriliyor”

Güdümlü Proje ile dezavantajlı vatandaşlara yönelik meslek edindirme kursları verileceğini anlatan Koca, “Kalkınma Bakanlığı, illerde valiliklerin doğrudan yürüteceği güdümlü projelerin Hatay’da uygulanmasını onaylamıştır. Bu kapsamda 4 adet ‘Güdümlü Proje’ Hatay Valiliği’nce yürütülecek olup, bu kapsamda ilimizde yaşayan dezavantajlı vatandaşlara yönelik ‘Ayakkabı montajı ve saraciye teknolojisi ile ahşap boyama kursu, aşçılık ve garson komi kursu, evde çocuk bakımı kursu ve yüzme kursları gibi meslek edindirme kursları verilecektir. Bu projelerden yararlanmak isteyen tüm işsiz ve dezavantajlı vatandaşlarımızın Hatay Valiliği SODES Proje Koordinasyon Birimi’ne gelerek müracaat etmeleri gerekiyor. 2018 Mart ayı itibariyle projelerin başlanması planlanmakta olup il merkezi ve ilçelerde dahil olmak üzere ilan, afiş, radyo ve gazete ilanları ile tüm Hatay halkına duyuruları yapılacaktır. Böylece Hatay il genelinde desteklenecek projelerin toplam bütçesi 12.682,893 TL olacağından doğrudan ilimize katkısı olduğu ayrıca, vatandaşlarımıza ve bölge esnafına da hareketlilik getirecektir” dedi.

2017 yılında 290 adet proje

SODES’in beşeri sermayeyi güçlendirmek ve toplumsal bütünleşme sürecine destek olmak amacıyla oluşturulan bir sosyal kalkınma programı olduğunu belirten Mehmet Koca, “Hatay Valiliği koordinesince, 2015 yılında il genelinde 19 proje desteklenmiştir. Projelerin toplam destek tutarı 3.035.705,00 TL’dir. Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu’nun SODES Proje Koordinasyon Birimine başkanlık etmesinden sonra ilimizde yürütülen SODES Projelerinde ciddi oranda artış olmuştur. Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu ve SODES Proje Koordinasyon Birimi Uzmanlarının özverili çalışmaları ile 2017 yılı itibariyle Hatay genelinde desteklenen proje sayısı bir önceki yılın proje sayısının neredeyse üç katına çıkmıştır. Bu doğrultuda 2017 yılında SODES Proje çağrı sürecinde kamu kuruluşları, belediyeler, üniversiteler ve STK’lardan toplamda 290 adet proje, Hatay Valiliği SODES Proje Koordinasyon Birimine sunulmuştur. Değerlendirme Komisyonunca ilin öncelikleri de dikkate alınarak incelenen projelerden 44’ü Kalkınma Bakanlığına gönderilmiş, Kalkınma Bakanlığının ilimize ön görmüş olduğu 7.602,893 TL değerinde projeler kabul edilmiştir” dedi.

Bir cevap yazın