Gözün aydın Hatay; HADO geliyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Danışmanı Muhsin Cömert, Defne Kent Konseyi temsilcileri ve basın mensuplarıyla biraraya geldiği toplantıda, uluslararası düzeyde önem taşıyan ve İskenderun’dan Mersin, Gazimağusa ve Beyrut’a kadar uzanan bir güzergahta deniz otobüsü seferleri başlatacak olan dev projenin ayrıntılarını anlattı.

Projenin, şubat meclisinde kabul görmesinin ardından yurtdışından getirtilecek 45 knot hızlı gemilerin Türkiye’de bir ilk olacağını ifade eden Cömert, bu gemilerle, bir seferde 330 kişinin ulaşımının sağlanabileceğini, restoran ve kargo hizmetleri de verileceğini ifade etti.

“Hatay, dünya kenti olmayı hakkediyor”

Hatay’ın EXPO2021 ve gastronomi unvanını taçlandıracak olan proje için heyecanla beklediklerini söyleyen Danışman Muhsin Cömert, “Hatay bir dünya kenti olmayı hakkediyor. Uzun süredir üzerinde çalışmış olduğumuz projeyi başlatmayı heyecanla bekliyoruz. Ulaştırma Bakanlığına Kıyı ve Tersaneler Genel Müdürlüğü, Deniz Ticaret Genel Müdürlüğü ile deniz otobüsü projesi hususunda olumlu görüşmeler gerçekleştirdik ve HATULAŞ şirketi ile 10 yıl süreyle çalıştırılması ve işletme bedeli olarak KDV dahil olmak üzere aylık hasılatının yüzde 0,5’inin Büyükşehir Belediyesi’ne ödenmesi konusu meclis üyeleri tarafından oylanarak Ulaşım Komisyona havale edildi. 9 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan meclisten bu projenin oylanarak gerçekleşeceğine inanıyoruz. Ulusal egemenliğimizin kazanılmasının yıldönümü olan 23 Nisan’da İskenderun- Mersin Marina’ya ilk seferimizi düzenlemeyi istiyoruz. Kıbrıs’ta 36 bin Hataylının yaşadığı ve Hatay- Mersin arasında karayolu ile günde 16 bin 500 kişinin seyahat ettiği hususları göz önünde bulundurulduğunda projenin ne denli önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor zaten” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın