Söz konusu ‘TÜRKİYE’ olunca…

Hatay’daki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçiğe destek olmak amacıyla esnafa ve vatandaşlara Türk bayrağı dağıttı.

CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, Ak Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)Antakya İlçe Başkanı Adnan Akdaş, CHP Antakya İlçe Başkanı Hasan Ramiz Aktaş, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Dr. Necmettin Çalışkan, Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birlik (HESOB) Başkanı Kadir Teksöz, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, BBP temsilcileri, iş adamları ve STK temsilcilerinin esnaf ve vatandaşlarla manevi güç birliği yaptığı etkinlikte Hataylılar sınırda mücadele eden Mehmetçikler için adeta tek yürek oldu.

Yaklaşık 2 bin bayrağın dağıtıldığı ve tarihi Antakya Uzun Çarşısı’nın kırmızı beyaza büründüğü etkinlikte, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, her zaman Mehmetçiğin yanında olduklarını belirterek, “Organizasyonumuza katılan tüm siyasi parti temsilcilerine ve sivil toplum kuruluşu örgütlerine teşekkür ederiz. Hepimiz bu vatan uğruna şehit olmaya hazırız. Harekâtta şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilerim” dedi.

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ise Ortadoğu’ya ve dünyaya barış geleceğine inandığını belirterek, “Zeytin Dalı Harekatı’nın ardından sınır güvenliği yüzde yüz artacaktır. Afrin harekatı, bizim en doğal hakkımız. Burada nefsimizi, ülkemizi, ulusumuzu müdafaa ediyoruz. Bundan sonra bu gibi durumlarda aynı refleksi göstereceğimizi dünyaya buradan ilan ediyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra, şehir merkezinde bulunan esnafları gezerek Türk bayrağı dağıtan siyasi parti temsilcileri, yoldan geçen vatandaşlara da bayrak vererek,  Mehmetçiğe destek olmak amacıyla heryere Türk Bayrağı asılması çağrısı yaptı.

Bir cevap yazın