Kanın yerde kalmayacak ‘USTA’!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’deki terör hedeflerine yönelik başlattığı ’Zeytin Dalı Harekatı’nın 4’üncü gününde ikinci kara haber geldi. Harekat kapsamında Kilis’in Suriye sınırında girilen çatışmada dün şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın ardından, 30 yaşındaki Antalyalı Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta’nın şehadet haberi ulaştı. İngilizce öğretmeni Saide Üstüner Usta ile evli olan şehit Oğuz Kaan Usta 2.5 yaşında bir kız çocuğu babasıydı. Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta(30)’nın Afrin operasyonunda şehit olduğuna ilişkin açıklamayı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptı.

“KANINI YERDE BIRAKMAYACAĞIZ’

Kendisi de Antalyalı olan Bakan Çavuşoğlu, acı haberi şu ifadelerle duyurdu, “Vatanımızın bekası için Afrin’de Zeytin DalI Harekatı’na katılan hemşehrim Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta’yı şehit verdik. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Terörün kökünü kazıyana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletimizin başı sağolsun.”

ŞEHİDİN CENAZESİ SINIRDAN ALINDI
Zeytin Dalı Harekatı kapsamında görevliyken Suriye’nin Ömer Uşağı kuzeyinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Üsteğmen Oğuz Kaan Usta’nın cenazesi, cenaze aracıyla Öncüpınar Sınır Kapısından alınarak Gaziantep Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Bir cevap yazın