İTSO’dan ‘GÜVEN’ veren ziyaret

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Güven Makina Sanayi Tesisleri’ni ziyaret etti. Güven Makine Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kirmit, Genel Müdür Yardımcısı Metin Kirmit ve İmalat Müdürü Mehmet Kirmit ile bir araya gelen İTSO yönetimi, tesisi gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“Uluslararası bir firmayız”
Sektörde sürekli çıtayı yükseltmek ve bugüne gelmek için verdikleri mücadeleyi anlatan Cemil Kirmit, “1977 yılında İskenderun’da küçük bir sanayi sitesinde işimi kurduktan sonra uzun yıllar bu sektörde mücadele ettim. Şuan İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde çocuklarım ve ekibim ile birlikte 4 kıta ve 52 ülkeye her türlü tanker ihracatı yapmaktayız. Türkiye’nin önde gelen treyler üreticisi olma vizyonumuzu daha ileriye götürerek sanayimizi uluslararası alanda ilk sıralarda yer almaktan onur duymaktayız. Üretmiş olduğumuz Slobaz, Küvet Damper, Damperli Slobaz, Ağır tonajlı araçlar başta olmak üzere araç üstü imalatlarda da sektörde yüzde 50 pazar payına ulaştık. Üretimin yanı sıra istihdama, bölge ve ülke ekonomisine de kaktı vermenin onurunu yaşıyoruz” dedi.

“Talebe göre tanker imalatı”
İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da, Kirmit Ailesi’nin İskenderun’a ayrı bir değer kattığını belirterek; “Bölge ekonomimiz için yapmış olduğunuz çalışmalar gerçekten takdire şayandır. Bugün burada imalathaneyi gezdik ve üretimi yerinde gördük. Her gün bir tankerin bitirildiğini, bu sayının ise talep halinde arttığını ifade ettiniz. Bölgemiz Uluslararası nakliye, inşaat ve hizmet sektörü bakımından önemli bir potansiyele sahip. Sizler de, bu taleplerin karşılanması yönünde yapmış olduğunuz bu yatırımlarla gerek ekonomimize, gerekse bölge insanımıza iş aş ve istihdam sağlamaktasınız. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” diye konuştu.

 

 

Bir cevap yazın