Hatay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın markajında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans aracılığıyla Genelkurmay’daki ve Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki komutanlar ile il valililerinden Afrin’e yönelik devam eden “Zeytin Dalı Harekatı” ile ilgili bilgiler aldı.
Dün gece saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi’ne geçen Erdoğan, ilk olarak harekatın sevk ve idaresinden sorumlu olan 2. Ordu Komutanlığı’nın Hatay’daki Harekat Merkezi’ne bağlanarak operasyonla ilgili son bilgileri 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’den aldı. Erdoğan, daha sonra Genelkurmay Başkanlığı Harekât Merkezi ve Kara Kuvvetleri Harekât Merkezi’nde görevlerinin başındaki generallerle konuştu.


Hatay Valisi Erdal Ata, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile kurulan canlı bağlantılarla da söz konusu kentlerdeki son durum hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, harekatın planlandığı biçimde icra edildiğini ve morallerinin en yüksek seviyede olduğunu belirten TSK mensuplarına, ulusal güvenliği sağlamak amacıyla Afrin’deki terör unsurlarına karşı icra edilen operasyonda muvaffakiyetler diledi.

 

 

 

 

Bir cevap yazın