Samandağlılar ‘Altın’ın kıymetini biliyor

İskenderun Samandağlılar Derneği, olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Anıl Life Otel’de, tek liste ile gerçekleşen kongrede mevcut başkan Cihat Altın yeniden başkanlığa getirildi. Ata’ya bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede Samandağlılar birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bilgiler veren Dernek Başkanı Cihat Altın, bundan sonraki hedeflerinden bahsederek, “İskenderun’da yaşayan Samandağlılar Derneği olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerektiğine inanıyorum. Dernek olarak amacımız; çeşitli sosyal faaliyetlerin yanısıra, maddi durumu yerinde olmayan öğrencilere burs ve çeşitli yardımlar sunmak, üyelerimize ve özellikle bayanlarımıza çeşitli mesleki kurslarıyla el becerileri kazandırmaktır. İnşallah, daha çok destekle daha çok öğrenciye burs verip, daha çok üyemize meslek kazandıracağız.  Yılda sadece birkaç kez değil daha sık bir araya gelerek sorunlarımızın çözümü için ortak hareket etmektir” dedi.

İskenderun Samandağlılar Derneği Onursal Başkanı Şekip Abacı’da İskenderun’da 5 bine yakın Samandağlı’nın yaşadığını belirterek, “Gönül isterdi ki; bu toplantılar daha çok geniş katılımlı olsun. İnşallah bundan sonra da bu birlikteliğimiz artarak devam edecektir” şeklinde konuştu.

Cihat Altın başkanlığındaki İskenderun Samandağlılar Derneği yönetimi şu isimlerden oluştu:  Rasim Barutçu, Mecit Boğusoğlu, Selehattin Hatay, Cevdet Açıkyol, Garbis Kısadur, Murat Eker, Süleyman Miçooğulları, Mehmet Durgun. Fahri yönetim kurulu üyeliğine Naim Abacı, Denetim Kurulu üyeleri de Mişel Aygül, Nazire Gülenay ve M.Ali Kayıkçı oldu.

Bir cevap yazın