Reyhanlı’da beklenen kenetlenme

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu ve Kumlu Belediye Başkanı İbrahim Paç, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi’ye geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi. Zeytin Dalı Harekatı’nın başlatıldığı Suriye’nin Afrin bölgesinden Reyhanlı’ya yapılan ve 1 kişini hayatını kaybettiği, 47 kişinin ise yaralandığı roketli saldırılar dolayısıyla Reyhanlı’da incelemelerde bulunduktan sonra, başkanlık makamına geçen AK Partili belediye başkanlarına Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu ile Orhan Karasayar da eşlik etti.

Reyhanlı ve Kırıkhan’a gerçekleşen roket saldırısını şiddetle kınadığını söyleyen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Teröristlerin masum insanlara yönelik bu saldırısı, PYD/YPG’nin gerçek yüzünü ortaya koyuyor. Yüce rabbim Mehmetçiğimizi korusun ve ordumuzu muzaffer kılsın” diyerek, hem taziye, hem de geçmiş olsun dileklerini iletti.

“Afrin’de tek bir terörist kalmayacak”

Zeytin Dalı Harekâtı’nın sadece terör unsurlarına değil, aynı zamanda emperyalist devletlere de atılmış güzel bir tokat olduğunu söyleyen Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu ise, “Ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkını kullanarak, Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve ülkemize yapılan tehditleri bertaraf etmek için yaptığı haklı harekât, Afrin’de tek bir terörist kalmayıncaya kadar Rabbimin izniyle devam edecektir. Reyhanlı’ya Suriye tarafından yapılan roketli saldırıda yaşamını yitiren Suriyeli vatandaşımıza yüce Rabbimden rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dilerim. Rabbim ordumuzun haklı davasında, yar ve yardımcısı olsun” dedi.

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın