CHP Hatay’dan Reyhanlı’ya çıkarma

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, CHP Hatay Milletvekilleri ile birlikte Reyhanlı’da roket düşen 9 noktada incelemelerde bulunduktan sonra, Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi’ye geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi.

CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Serkan Topal, Hilmi Yarayıcı ve Birol Ertem ile CHP Reyhanlı İlçe Başkanı Mehmet Fatih Turan’ın da katıldığı incelemelerde bölge esnafı ile görüşüp bilgiler alan Başkan Servet Mullaoğlu, roketlerin isabet ettiği noktaları da tek tek inceleyerek  durum tespiti yaptı.

CHP Heyeti, yapılan incelemelerin ardından Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi’yi ziyaret ederek, ilçe hakkında bilgiler aldı ve Reyhanlı’ya isabet eden Katyuşa roketlerinden dolayı hem geçmiş olsun dileklerini sundu, hem yaralılara acil şifalar diledi, hem de üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Dudu’dan önlem çağrısı

CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu ve Birol Ertem Reyhanlı’dan sonra bu kez Suriye’den atılan roketin isabet ettiği Kırıkhan’ın sınıra sıfır noktasındaki Kaletepe Köyü’ne geçerek, burada incelemelerde bulundu. CHP Kırıkhan İlçe Başkanı Hüseyin Hirfanoğlu’nunda eşlik ettiği ziyaretlerde, Kırıkhan’daki saldırıda bir devlet görevlisinin şehit olduğunu, 4 vatandaşında yaralandığını söyleyen Milletvekili Mevlüt Dudu, “Maalesef bugün Reyhanlı ve Kırıkhan’da roketlerinin yarattığı maddi zararı daha net bir şekilde gördük. Vatandaşlarımız korku ve endişe içinde.  Kırıkhan İlçesi Kaletepe Köyü Karakol Mevkii’ne TEDAŞ çalışanları tarafından kurulmakta olan jeneratör çalışmaları sırasında Suriye tarafından atılan roket sonucu maalesef Şahin Elitaş adlı TEDAŞ işçimiz hayatını kaybetmiş, 5 kişi yaralanmıştır. Hem Reyhanlı’da hem de Kırıkhan’daki saldırılarda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Hükümet bu konuda acilen önlem almalı, Hatay’daki ilçelerimizi korumaya alacak, bu roketleri önleyecek mekanizmayı kurmalıdır. Hükümetin vatandaşımızın zararlarını da karşılaması gerekiyor. Roket isabet eden esnaflarımızın maddi zararlarının karşılanması için çalışacağız” dedi.

Bir cevap yazın