Belediye işçilerine önemli imza

İskenderun Belediyesi ile Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri(Hizmet İş) Sendikası İskenderun Şubesi arasında süren ‘Toplu İş Sözleşmesi’ görüşmeleri imzayla sonuçlandı.  İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile Hizmet İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim’in imzaladığı 2018-2019 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesi imza törenine, Belediye Başkan Yardımcısı Halim Öztaş, bazı meclis üyeleri ve sendika üyesi olan belediye personeli katıldı.  2 yıllık toplu iş sözleşmesi ile taban ücreti üzerinden ilk altı ay yüzde 5 ikinci altı ay yüzde beş olmak üzere çalışanların haklarında iki yıllık toplamda yüzde 20’lik bir zam artışı sağlandı.

“Bu gemi batarsa, hepimiz batarız”

İmza töreni öncesi kısa bir konuşma yapan Hizmet İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim,  sözleşmeyle en yüksek maaş alan işçiyle en düşük maaş alan işçi arasındaki ara makasın daraltıldığını söyledi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de, sözleşmenin herkesi mutlu ettiğini belirterek, “Sizlerden tek isteğim görevinizi en iyi şekilde yapmanızdır. Unutmayın ki; bu gemi batarsa hepimiz batarız. Bu sebeple çok çalışıp belediyemizi daha iyi yerlere taşıyacağız” dedi. Konuşmaların ardından İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve Hizmet-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim ‘Toplu İş Sözleşme’sini imzaladı. İmza töreni sonrasında Hizmet İş Sendikası İskenderun Kadın kolları Komite Başkanı Emine Tekin tarafından İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e günün anısına çiçek takdim edildi.

Bir cevap yazın