CHP’li 10 il başkanından Suriye zirvesi

CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu,  9 il başkanını tebrik ziyaretinde ağırladı.  CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, CHP Kilis İl Başkanı Mehmet Akif Perker, CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, CHP Osmaniye İl Başkanı Nedim Ünlü, CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, CHP Şanlıurfa İl Başkanı Aziz Aydınlık ve CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem’in katıldığı ziyarette, Başkan Servet Mullaoğlu konuklarıyla birlikte hem sınırda yaşanan gelişmelerin değerlendirdi, hem de CHP Kurultayı’nda Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında olduğumuzu tereddütsüz bir şekilde, açık yüreklilikle ifade etti.

“Diplomatik yollar zorlanmalı”

CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, nezaket ziyaretinin ardından ayrıca konuklarıyla birlikte Suriye’de yaşanan gelişmelerle ilgili ortak bir basın açıklaması yaptı.

Suriye meselesinde, hükümeti yanlış politikasından vazgeçmeye, diplomatik yöntemlerle barışa yönelik adımlar atmaya davet eden CHP’li il başkanları adına Başkan Servet Mullaoğlu şu açıklamayı yaptı,  “Şuan için en önemli sorunumuz Suriye’de yaşanan gelişmelerdir. Özellikle Afrin meselesinde doğrudan yapılan müdahalenin ciddi sorunlar yaratacağını ve öncelikle diplomatik yolların sonuna kadar kullanılması gerektiğini düşünüyoruz. Uluslararası hukukta tabiî ki Türkiye’nin hakları bulunuyor.  Ancak, Suriye hükümeti ile öncelikle diplomatik kararların alınması ve barışın sonuna kadar zorlanması gerektiği elzemdir. Egemen bir devlet olan Suriye hükümeti ile paralel devletinin içerisinde terör devleti kurmak isteyen unsurların Suriye hükümeti ile eşgüdüm içerisinde yok edilmesinin daha doğru ve daha diplomatik bir karar olduğu kanısındayız. Bu sebeple, bizim Suriye hükümeti ile acilen barışın sağlanması adına diplomatik adımlar atmamız gerekiyor. Zira, aksi takdirde Türkiye’nin başına ciddi sıkıntılar gelebileceği düşüncesindeyiz. Bizler Suriye politikasının sıkıntılarını çeken il başkanlarının başında geliyoruz. Bu nedenle yanlış olarak gördüğümüz Suriye politikasından geri dönülmesini, barışa yönelik adımlar atılmasını ve diplomatik kanalların sonuna kadar zorlanması gerektiğini yüksek sesle dile getiriyoruz” dedi.

 

Bir cevap yazın