Bademcik ameliyatında rekor

İskenderun Özel Gelişim Hastanesi Kulak Burun Boğaz(KBB) Uzmanı Op. Dr. Serkan Gökpınar, bademcik ameliyatlarında uygulanan ‘Thermal Welding’ yöntemi hakkında bilgiler verdi. Bu yöntemle ameliyat sonrası iyileşme süresinin kısaldığını anlatan Gökpınar, İskenderun Özel Gelişim Hastanesi olarak 500’üncü ameliyatı başarıyla gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Çocukluk döneminin en sık karşılaşılan hastalıklarından birisinin bademcik iltihabı olduğunu ve bu hastalığın antibiyotik kullanımıyla tedavi edildiğini söyleyen Gökpınar, hastalanma sıklığının yılda 4-5 kereden fazla olduğu göz önünde bulundurulduğunda bademcik ameliyatının gerektiğini söyledi.

Thermal Welding sistemi sayesinde bademciklerin, çevre dokulara zarar vermeden kolaylıkla ayrılabildiğini ifade eden Serkan Gökpınar, “Bademcik ameliyatında yeni dönem; klasik yöntemlerle yapılan bademcik ameliyatlarında, yaklaşık 2 hafta kadar sürebilen biyolojik yara iyileşmesi yeni yöntemle yaklaşık bir hafta ile sınırlıdır ve hastanın boğaz ağrısı, yutkunma güçlüğü gibi şikayetleri de, eğer olursa, birkaç günden fazla sürmez. Isı enerjisi kullanılan bu yöntemde, çevre dokuda oluşabilecek hasar, diğer yöntemlere göre çok azalmaktadır. Bu durumda diğer yöntemlerde görülen ameliyat sonrası ağrılar, bu yeni yöntemle oldukça azalmaktadır, ağrının da az olması nedeniyle, hastanede kalış süresi kısalır ve hasta aynı gün taburcu edilebilir” dedi.

Bir cevap yazın