Irak Büyükelçisi’nin Hatay temasları

Irak Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hisham Al-Alawi ve beraberindeki heyet, Hatay Valisi Erdal Ata’nın ardından, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret etti.

Hatay’da yapacakları görüşmelerin her iki ülke arasında var olan dostluk ve işbirliğine katkı sağlamasını amaçladıklarını ifade eden Al-Alawi, Irak’ın, Hatay ve çevre illerle olan ticaret hacmini daha da geliştirerek, ticaret alanındaki tecrübelerinden istifade etmek istediklerini ifade etti.

Hatay Valisi Erdal Ata, Büyükelçi Al-Alawi’yi ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, farklı kültürlerin karşılıklı hoşgörü ve kardeşlik içinde yaşadığı Hatay’ın tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi verdi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da nazik ziyaretlerinden dolayı Büyükelçi ve beraberindeki heyete teşekkür ederken, ziyaretlerin Irak ile Hatay arasındaki dostluk ve ekonomik ilişkileri daha da pekiştireceğine vurgu yaptı.

Büyükelçi Al-Alawi, ziyaretlerin sonunda Vali Ata ve Başkan Lütfü Savaş’a gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür ederken, ziyaretin anısına üzerinde Irak’a özgü figürlerin yer aldığı bir küp hediye etti.

Bir cevap yazın