Karaçay köprüsü 35 yıllık çileye son verdi

Osmaniye merkeze bağlı Dereobası köylülerinin 35 yılı aşkın bir süredir çektikleri sıkıntıya son veren köprü vatandaşların yüzünü güldürdü. Özellikle kış aylarında Karaçay Dere yatağındaki suların yükselmesiyle kent merkezine ulaşma noktasında büyük sıkıntı yaşayan vatandaşlar DSİ tarafından Karaçay üzerinde yapılan köprü sayesinde bu yıl rahat bir kış geçirecek.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Bekir Pehlivan ile birlikte köprünün ardından, Karaçay yatağını aşırı yağışlarda kum ve çakıl taşınmasından korumak amacıyla Karaçay mesire alanı yukarısında yapılan tersib bendinde incelemeler yaptı.

Önal, yıllardır köylünün beklentisi olan köprüyü tamamlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını belirtirken, araçlar için gidiş geliş güzergahının yanı sıra yayalarında rahatlıkla kullanabileceği köprünün hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Köprünün yıllardır köylünün beklentisi olduğunu söyleyen Önal, “Köylülerimizi 35 yılı aşkındır özellikle kış aylarından Karaçay Dere yatağındaki suların yükselmesiyle kent merkezine ulaşma noktasında büyük sıkıntılar çekiyorlardı. Dereobası köyümüze her gelmemizde vatandaşlarımızın en büyük talebi buraya bir köprü yapılmasıydı. Bizlerde, hükümetimize güvenerek köprü sözü vermiştik. Hükümetimizin kentimize yaptığı hizmetlerin kamuoyuyla paylaşılması noktasında eksiğimiz olsa da bu hizmetler hız kesmeden devam etmektedir. Bu anlamda bizler de milletvekili olarak elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Önemli olan halkımızın ihtiyaçlarını doğru olarak belirlemektir. Bilindiği gibi Dereobası’nda köylülerimiz kış ayları geldiğinde köprü ihtiyaçlarını tahta köprü yaparak gidermeye çalışıyor ve mağduriyet yaşıyorlardı. Geldiğimiz noktada yıllar sonra bu köprüyü köyümüze kazandırmanın haklı gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Dereobası Köyü Muhtarı Davut Yaşar da, yıllardır özlemle bekledikleri köprünün yapılmasının köylüler arasında sevinçle karşılandığını aktardı.

 

Bir cevap yazın