Söz; insansı robot ROBİSTE’de

İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri “Sosyal Sorumluk Projesi” kapsamında lise öğrencilerine hem İSTE’nin insansı robotu ROBİSTE’yi tanıttı, hem de ‘Makina Mühendisliği ve Enerji Verimliliği” konulu  bir sunum gerçekleştirdi.

Şemsettin Mursaloğlu Anadolu Lisesi, Sefa Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yakup Bozatlı Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yapıcı yaptığı açılış konuşmasının ardından, sözü gençlerle tanıştırdığı ROBİSTE’ye bıraktı.

“Aydınlık bir gelecek için”

ROBİSTE’nin zihin açıcı konuşmasını hayranlıkla dinleyen gençler, ROBİSTE’ye büyük ilgi gösterdi.

İSTE Makina Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Emre Yeldaş ve Tuğba Başkara’nın öğrencilere İSTE’nin vizyonunu, Makina Mühendisliği’nin çalışma alanları ile Enerji Verimliliği’ni detaylı şekilde anlattığı sunumun ardından söz alan Prof. Dr. Ahmet Yapıcı, Yrd. Doç. Dr. Yakup Kutlu ve Araştırma Görevlileri Hüseyin Atasoy ve Kadir Tohma öğrencileri “Aydınlık bir gelecek için enerjinin verimli kullanılması gerektiği” konusunda bilgilendirdi.

İSTE Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Naz, gelecek dönemlerde bölüm tanıtımlarının Teknoversite vizyonu kapsamında paketler halinde ve Endüstri 4.0 yaklaşımıyla; ROBİSTE’nin de rol alacağı senaryolara dayalı olarak ve yapay zekâ kullanılarak yapılacağını ifade etti.

 

Bir cevap yazın