Sarıkamış Ruhu Belen’de hissedildi

Sarıkamış Harekatı’nın 103. yılı dolayısıyla “Gençlik Şühedanın İzinde” temasıyla Belen Atik Yaylası’nda bu yıl beşincisi düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliğinde binlerce kişi yürüdü. Sarıkamış’ın manevi ikliminin en derin şekilde hissedilebilmesi için organize edilen ve Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Dörtyol Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan, Hatay Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Derneği üyeleri ve genç – yaşlı- çocuk olmak üzere binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüşte üzerinde ‘Dedeciğim ben geldim’ yazılı afiş ve pankartlar dikkat çekti.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı, İskenderun Gençlik Merkezi, Belen Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Belen Belediyesinin organize ettiği etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için dua okunmansın ardından programın açılış konuşmasını Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu yaptı.

Vatan savunmasında şehit düşenlere Allah’tan rahmet dileyen Başkan Vurucu, “Bundan 103 yıl önce Başkumandan Vekili Enver Paşa’nın Kars’ı Ruslardan geri almak adına kişisel ihtirasları adına Yemen çöllerinden ve Akdeniz ikliminden toplandığı bu aziz askerlerimizin Sarıkamış’ta kahramanlık timsali verdiği ve düşmana karşı değil o kışın zor şartlarında kara karşı, buza karşı şehit verdiği şehitlik mertebesine ulaştığı kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise alanda bulunanlara, ‘Hepimiz şehit torunlarıyız” diyerek seslendiği konuşmasında, “Ecdadımız yüzyıllarca insanlığa medeniyeti götürebilmek için, adaleti götürebilmek için, dünyadaki yaşamı hakkaniyetli hale getirebilmek için yüzyıllarca mücadele etmiş. Bu mücadeleyi yaparken de sadece Allah’ın rızasını kazanmanın yolunda mücadelesini yapmış. Hiçbir menfaat beklememiş, hiçbir karşılık beklememiş, nerede bir mağdur varsa dünyanın neresinde bir mazlum varsa onlara el uzatıp onların huzurlu bir şekilde yaşamasının mücadelesini vermiş” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından gençler tarafından şiirler okundu, müzik dinletisi gerçekleşti. Kızılay ve Belen Belediyesi tarafından yürüyüşe katılanlara çay, su, çorba ikram edilirken, alana gelen vatandaşların üşümemesi için de ateş yakıldı.

 

Bir cevap yazın