Mecliste yeni yıl hareketli başladı

İskenderun Belediye Meclisi, 2018 yılının ilk meclis toplantısında gündeminde bulunan 8 maddeyi karara bağlamak için toplandı. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında gerçekleşen ve gündem dışı konuşmalarda taşeron işçilerin kadroya alınması, kentsel dönüşüm, taziye evleri projelerinin yanı sıra İskenderun’a yapılması planlanan ‘Bilim merkezi’ gibi birçok konunun tartışıldığı toplantıda, denetim komisyonu ile Sosyal Yardım Değerlendirme kurulu seçimi yapıldı.

Toplantıda ayrıca, İskenderun Lisesi alanının kent meydanı ve çarşı projesi olarak düzenlenmesi konusunun incelenmesi için her gruptan bir meclis üyesi olacak şekilde oluşturulan alt komisyona Hakan ılgın, Emir Selim Yazar ve Bülent Özer yeniden seçildi.

“Hiçbir işçiyi mağdur etmeyeceğiz”

İskenderun Belediyesi’nde 508 taşeron işçinin çalıştığını söyleyen Başkan Seyfi Dingil, “Belediyemizde yıllardır hizmet veren işçilerimiz 1 Ocak’ta yayınlanan genelge sonrası 2-11 Ocak tarihleri arasında belediyemize başvuru yapacaklar. Bu başvurular, Valilik tarafından belirlenecek komisyon tarafından değerlendirmeye alınacak. İskenderun Belediyesi olarak hiçbir işçimizi mağdur etmeyeceğiz. Yeter ki genelgeye uysunlar” dedi.

İki madde gündemden geri çekildi

Gündemin birinci maddesi ‘Mülkiyetleri Belediyemize ait İsdemir Özel Güvenlik Bölgesi sınırı içinde kalan Karayılan mıntıkası 347 ada 1 nolu parsel 4.260,74 m2, Karayılan mıntıkası 346 ada 2 nolu parsel 4.888,55 m2 yüzölçümüne sahip olup, söz konusu parsellerin satışı yönünde karar alınması ve satış yetkisinin kullanılması yönünde Encümene yetki verilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu Raporu’ meclis üyeleri tarafından oy çokluğu ile kabul edilirken, gündemin 2. Ve 3. Maddeleri bir sonraki meclis toplantısında görüşülmek üzere geri çekildi.

Gündemin dördüncü maddesi kapsamında ‘Denetim Komisyonunda görev yapmak üzere üye sayısının belirlenmesi ve üye seçimi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi’ kapsamında yapılan gizli oylamada denetim komisyonuna Ak Partiden Halit Akıncı, İlhan Osman Mesci, Levent Duman, CHP’den Özer Çağşar ve MHP’den Bekir Bozdoğan seçildi.

‘İskenderun ve Payas İlçeleri, İskenderun Demir Çelik A.Ş tarafından işletilen liman alanında bir kısım alanın iptali ve bir kısım alanın ilavesine yönelik 1/1000 Ölçekli İlave Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi’ oy birliği ile komisyona havale edilirken, gündemin altıncı maddesi ‘Belediyemiz Sosyal Yardım Yönetmeliğinin 10. Maddesi gereğince değerlendirme kurulunun oluşturulabilmesi için her siyasi partiden bir üye seçilmesi ile ilgili Özel Kalem Müdürlüğü teklifi’ ile ilgili üyeliklere MHP’den İbrahim Yavuz, CHP’den Gülden Özdemir ve AKP’den Mehmet Başlak seçildi.

Gündemin yedinci maddesi olan ‘Belediyemizde halen görev yapmakta olan 28 adet sözleşmeli personelin 2018 yılında ödenecek olan net ücretlerinin belirlenmesi ve sözleşmelerinin yenilenerek çalıştırılması ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi’ oy birliği ile kabul edilirken, gündemin sekizinci maddesi ‘İskenderun Lisesi Alanının kent meydanı ve çarşı projesi olarak düzenlenmesi konusunun incelenmesi için her gruptan meclis üyesi olacak şekilde alt komisyonda görev yapmak üzere üye sayısının ve isimlerinin belirlenmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi’ kapsamında komisyona mevcut üyeler Hakan ılgın, Emir Selim Yazar ve Bülent Özer yeniden seçildi.

Bir sonraki meclis toplantısı 5 Ocak Cuma günü saat 14.00’de yapılmak üzere meclis sonlandırıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın