Umut yolculuğunda biletlere sarılan hayaller

Yeni yılla birlikte gelen yeni umutlar ve milli piyango idaresi tarafından açıklanan 61 milyon tutarındaki hayal.  2018’e sayılı günler kala yeni yıldan umut bekleyen vatandaşlar her zaman olduğu gibi hayallerini gerçekleştirmek adına milli piyango bileti almak için bayi satıcılarına akın ediyor.

Ekonomik alım gücünün az olmasının engel teşkil etmediği milli piyango biletlerine hayallerini ve umutlarını bağlayan vatandaşlar ve satışlardan istediklerini elde eden bayiler, yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyenin kendilerine çıkması halinde yapmak istedikleri hayallerini bizlerle paylaştılar.

Bayi Satıcısı Şerafettin Okurlar: Bildiğiniz gibi bu yılın büyük ikramiyesi 61 Milyon. Vatandaşın beklentisi büyük ve bu sebeple piyango biletlerine ilgide oldukça güzel. Satışlarımız yeni yıla iki gün kala oldukça iyi. Biletlerimizin tamamı neredeyse satılmış durumda. Ben hem bayi satıcısı, hem de bir vatandaş olarak bana büyük ikramiyenin çıkması halinde ilk olarak fakir insanlara, sonra aileme yardım etmek istiyorum.

Özer Yeşilkaya: Bana göre geçen yıllara oranla bilet satışlarımızda azalma var. Yeni yıla birkaç gün kalmasına rağmen hala istenilen yoğunluğu yakalayamadık diyebilirim. Tabiki satışlarımız hala devam ediyor. Belki son üç günde bilet satışlarımız daha da artar. Büyük ikramiye bana çıkarsa ne yaparım diye hiç düşünmedim. Eğer böyle bir şans benim yüzüme gülerse o an ne yapmak istersem onu yapacağım.

Mustafa Şenkaya: Milli piyango satışlarında iki hafta önce yarım ve tam biletlerimizin tamamını sattık. Elimizde şuan için çeyrek biletler kaldı. Satışlarımız oldukça iyi gidiyor. Vatandaşın hayalleri büyük bu sebeple umudunu milli piyango biletine bağlamış durumda. Tabi bir vatandaş olarak biz de. Eğer ki büyük ikramiye bana çıkarsa yapacağım ilk şey toprak satın alıp bir çiftlik kurmak olacak.

İsmail Demir: Satışlarımız normal seyrinde devam ediyor. Hatta belki eskiye nazaran biraz düşüş olduğunu da söyleyebilirim. Fakat bu durum satışlarımıza engel olmuyor. Ben hem bayi satıcı hem de vatandaş olarak tabiî ki büyük ikramiyenin bana çıkmasını isterim. Eğer çıkarsa yapacağım ilk iş bir fabrika kurup işsiz tüm gençleri o fabrikada çalıştırmak olacak. İstihdam sağlayıp işsizliği azaltmak istiyorum.

İskenderun Belediyesi eski Meclis Üyesi Osman Namal: Ben emekli bir insanım. İskenderun’u çok seviyorum. Bu sebeple bana büyük ikramiye çıkarsa tüm vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın yararlanabileceği bir hastane ve okulu İskenderun’a yaptırmak istiyorum. Kentimizde alım gücü o kadar az insan var ki, hem eğitim hem sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlansınlar istiyorum.

İbrahim Hatipoğlu: Büyük ikramiyede herkes önce kendisini düşünür ama ben ülkemizi düşündüğüm zaman fakir insanlara yardım etmeyi çok istiyorum. Gerçekten durumu kötü olan kişilere yardım edeceğim. Sonra aileme ve kendime. Aslında o kadar çok parayla ne yapılır tam olarak ben de bilmiyorum.

Hasan Karaca: Benim köyde bir evim var. İlk olarak onun tamirini yaptırırım. Yazın yaylada oturmak iyi geliyor. Sonrasında fakir fukaraya yardım etmek istiyorum. Aslında bizim gibi insanlar hem bunun hayalini kurarlar hem de o kadar paraya sahip olsak ne yaparız diye düşünürler.  

 

Bir cevap yazın