Vali Ata, eğitim istişaresine öncülük etti

Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay’ın eğitimdeki genel durumu ve 2018 eğitim-öğretim yılına yönelik yatırımların ele alındığı toplantıya ev sahipliği yaptı. YİKOB toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu’nun yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, ilçe Kaymakamları ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

Hatay’ın eğitim-öğretimdeki mevcut durumu hakkında hazırlanan sunum ile başlayan toplantıda, tam gün eğitim hedefine yönelik yürütülen çalışmalar, derslik yatırımları, yeni eğitim-öğretim döneminde atılacak adımlar detaylarıyla ele alındı.

Ülke genelinde tam gün eğitime geçiş kararının aldığını hatırlatarak, konuyla ilgili olarak Hatay genelinde yapılan çalışmaların daha önce belirlenen takvim çerçevesinde tamamlanması konusunda her türlü desteği vereceğini ifade eden Vali Ata, “Eğitim hepimizin en öncelikli meselesidir. İlimizde eğitim kalitesini artırdığımız oranda yapılan diğer hizmetler değer kazanacaktır. Devletimiz geçmişe göre milli eğitime çok ciddi kaynaklar aktarıyor. Ancak ilimiz genelinde yaşayan hayırseverlerimiz ve iş adamlarımızdan eğitim alanında bugüne kadar verdikleri desteği artırarak sürdürmelerini bekliyoruz. Eğitim yatırımı konusunda kim bir adım atarsa bizler de atılacak her adımı fazlasıyla destekleyeceğiz. Eğitim ortak geleceğimizin en önemli yatırımı ve sosyal sorumluluğun en değerli parçasıdır.” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan da, yapımı devam eden ve önümüzdeki dönemde yapılacak eğitim yatırımları hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda ayrıca, Hatay’da yürütülen çalışmalar kapsamında bazı okullar için yıkım kararı alındığı, ikili eğitim yapan okulların normal eğitime geçmelerinin hedeflendiği, ayrıca 2016-2017 yılında yatırım programına alınan 1.549 dersliğin bitirilerek eğitim hizmetlerine kazandırıldığı, 1433 dersliğin ise yapım işlerinin devam ettiği belirtildi.

Bir cevap yazın