Kırsal Kalkınmayı Destekleme’de üçüncü çağrı

Hatay Valiliği, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından 21.12.2017 tarihinde IPARD 11-3. Proje Başvuru Çağrı İlanına çıkılmış ve bu çerçevede ‘Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirilme’ alanında 12.02.2018 – 15.03.2018, Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar alanında 01.03.2018 – 05.04.2018 tarihleri arasında proje kabulü gerçekleştirileceğini duyurdu.

Hatay’ın da Destek Almak Amacıyla Başvuruların Yapılacağı ve Yatırımın Uygulanacağı İller arasında yer aldığı belirtilen açıklamada, HATAY il ve ilçelerinde tanıtım ve bilgilendirme toplantılarının yapılmasının planlandığı belirtilerek, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından yapılacak ilçe tanıtım toplantıları listesi ve IPARD 11-3. Proje Başvuru Çağrı ilanı açıklandı.

ÜÇÜNCÜ BAŞVURU ÇAĞRI İLANI

Bu Program Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 21 Aralık 2017 tarihinde Üçüncü Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır. Başvuru kabulüne ilişkin bu çağrı, IPARD Programı 2014-2020 dönemi kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurular ile ilgilidir.

PROGRAMIN KAYNAĞI

Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu’dur. Bu destek “Kamu Katkısı” olarak adlandırılmaktadır. Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır.

DESTEKLENECEK TEDBİRLER VE DESTEK BÜTÇESİ

Bu “Başvuru Çağrı İlanı” kapsamında sadece “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” tedbiri ile “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” tedbiri kapsamında başvurular kabul edilecektir. Desteklenecek sektörler, destek oranı ve destek bütçesi şu şekildedir:

YATIRIM SÜRELERİ

Üçüncü Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri en fazla 18 (on sekiz) ay olarak planlanmalıdır. Taksitlendirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler Başvuru Çağrı Rehberinde yer almaktadır. BAŞVURULAR İLE İLGİLİ BİLGİLER 2014-2020 IPARD Programının güncel hali, Bakanlığımız (www.tarim.gov.tr) ve Kurumumuz internet adreslerinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilebilir. Başvurular hakkında detaylı bilgileri ve başvuru kurallarını içeren Başvuru Çağrı Rehberi (Versiyon 3.0) Kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilmelidir. Ayrıca, bu başvuru çağrı döneminde Kurumumuz tarafından yapılacak ilave duyuru ve bilgilendirmeler de bu çağrı ilanı kapsamında dikkate alınmalı ve söz konusu duyuru ve bilgilendirmeler, Kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) takip edilmelidir.

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) HATAY İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Adres: Haraparası Mahallesi Hacılar Caddesi Bayır İşhanı A Blok No:1-2-3 Antakya

Telefon: 0326 225 12 23

Faks: 0326 225 12 32

Bir cevap yazın