Noel Baba İskenderun’daki minikleri unutmadı

Hıristiyanların en büyük bayramlarından biri olan ve ‘İsa Mesih’in Doğuş Bayramı’ olarak adlandırılan ‘24 Aralık Noel Bayramı’ coşkusu, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde çocuklara düzenlenen ‘Hediye Dağıtımı’ ile taçlandı. Noel ayini öncesi kentte yaşayan Hıristiyan vatandaşların kiliseye getirdikleri çocukları hem Noel Baba ile tanışmanın, hem de onun elinden hediye almanın heyecanı yaşadı.

Alışılmış kırmızı kostümü, ponponlu şapkası, uzun beyaz sakalı ve tombul yanaklarıyla çocukların meraklı bakışları arasında kiliseye gelen Noel Baba, elindeki zili çalarak sırtındaki hediye çuvalından çocuklara isimlerine özel olarak hazırlanan hediyeleri dağıtırken, herkese  ‘Mutlu Noeller’ diledi. İskenderun Ortodoks Kilisesi Gençlik Komitesinin yardımlarıyla Noel Baba’nın elinden hediye alan çocuklar ise hem bayram coşkusunu, hem de hediye sevincini aileleriyle paylaştı.

Yeni doğan bebeklerin bile düşünüldüğü, kız çocuklarına bebek, kulaklık, bileklik, saat, erkeklere ise araba, sırt çantası gibi çeşitli hediyelerin Noel Baba tarafından dağıtıldığı törende anne ve babalar çocuklarının Noel Baba’nın elinden hediye aldıkları anı cep telefonları ile fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi.

Hediye dağıtımı sırasında kilisede hazır bulunan Ortodoks Kiliseleri Fukara Vakfı Başkanı Can Teymur, her yıl bu coşkuyu çocuklarla birlikte yaşamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, “Noel coşkusunu çocuklarımızla birlikte paylaşmak bizlere büyük bir haz veriyor. Biz onları çok seviyoruz. Hepinize Mutlu Noeller” dedi.

 

 

 

 

Bir cevap yazın