‘Aynı Toprağın Çocukları’ Hatay’da buluştu

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve iki ilçe belediyesinin katkılarıyla Hatay’ın tarihi, kültürel ve sosyal güzelliklerinin tanıtıldığı Aynı Toprağın Çocukları adlı belgesel filmin galası yoğun bir katılımla gerçekleşti. Antakya Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yanı sıra HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda yaklaşık 5 buçuk ayda çekilen belgesel, Erzin’den Yayladağı’na, Arsuz’dan Dörtyol’a kadar kentin tüm bakir kalan güzelliklerini gözler önüne serdi.

Gösterim öncesi filmin hazırlık aşaması ve çekimleri ile ilgili düşüncelerini paylaşan Yapımcı ve Yönetmen Talat Ersoy, filmin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Galada ayrıca, belgeselde ‘Hatay’dan Dünyaya Türkiye İçin Çal’ isimli şarkıyı seslendiren 120 gönüllüden oluşan koro da konuklarla buluştu.

“Belgesel, kentin motivasyonuna katkı sağladı”

Hem film, hem de şarkı ile ilgili düşüncelerini paylaşan HBB Başkanı Lütfü Savaş, filmin yapım aşamasının zorlu da olsa güzel noktalandığını belirterek, “Bu zor günlerde birbirimize sevgi ve güzellikle bağlanmaya devam etmeliyiz. 2021 yılında gerçekleştireceğimiz EXPO ve UNESCO tarafından Gastronomi kenti seçilmemiz hepimiz için çok önemli. Bu iki organizasyonun altından başarı ile kalkacağımıza inancım tam. El ele vererek kentimizin hem ekonomisine hem de motivasyonuna katkı sağlayacak bu iki dev başarıya sahip çıkacağız. Tüm dinamiklerimizle beraber şehrimizin gelişimine katkı sunacak projelerin altına imza atmaya devam edeceğiz” diyerek, yapımda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından, filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenen Talat Ersoy, filmin ana sponsorluğunu üstlenen ve filme katkı sunan belediye başkanları ve STK temsilcilerine plaket takdim ederken, kendi şehirlerinin güzelliklerine bir kez daha şahit olan Hataylılar, belgesele tam not verdi.

 

 

Bir cevap yazın