Askıda iyilik var

İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hayata geçirdiği ‘Askıda İyilik Var’ projesi ile eğitime farklı bir bakış açısı getirdi. Proje kapsamında, evlerinde kullanmadıkları kitap, kırtasiye, giyim vb malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaşması için okulda özel olarak yerleştirilen askılara asan öğrenciler, hem iyilik yapmanın, hem de paylaşmanın sevincini yaşadı.

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt ve Mevlana Vakfı Başkanı Av. Şemsettin Keser’in katılımıyla gerçekleşen proje tanıtım toplantısında Okul Müdürü Mehmet Faruk Cevher, bu projenin diğer okullara da örnek olması gerektiğini söyledi.

Daha önce ‘Sadaka Taşı’ ve ‘Askıda Ekmek’ projelerini de hayata geçirdiklerini anlatan Cevher, “Bu yılda geleneğimizi bozmadık ve bu projelerimizi okulda yaşatmak adına ‘Askıda İyilik Var’ projesini hayata geçirdik. Öğrenciler, askıya bir hediye bırakıyor, ihtiyacı olan alıyor.  Bu sayede yardımlaşma ve paylaşma duygusu güçleniyor. İnşallah bu projemiz diğer okullara da örnek olur. Projemizin açılışını Mevlana Haftası’na denk getirdik ve etkinilğimizi Ney, Semazen ve şiir gösterisiyle renklendirdik. 25 öğrencimiz halen okulumuzda Ney eğitimi alıyor” dedi.

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul da, okullarda bu tür projeleri görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Hatay’ı, İskenderun’u hep ön sıralarda görmek bizler için bir gurur kaynağı. Bu gururu yaşamamıza vesile olan okul müdürlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın